Ζητούν παράταση και στα ασφαλιστήρια συμβόλαια

Προτάσεις των φορέων του κλάδου να υπάρξει επιμήκυνση για διάστημα αντίστοιχο των περιοριστικών μέτρωνΤην παράταση ισχύος των ασφαλιστήριων συμβολαίων ζητούν οι εκπρόσωποι του κλάδου, προκειμένου να διατηρηθούν ενεργά τα συμβόλαια όλων των ασφαλισμένων. 

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος εκφράζει τον προβληματισμό της για τους πελάτες των ασφαλιστικών εταιριών που δεν έχουν την απαραίτητη εξοικείωση με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρουν οι ασφαλιστικοί πάροχοι και επισημαίνει ότι σε ενδεχόμενη κλιμάκωση των μέτρων πρόληψης θα είναι πρακτικά αδύνατον για αρκετούς να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους έγκαιρα, με αποτέλεσμα να μείνουν ανασφάλιστοι. Η ΕΑΕΕ ζητάει να εξεταστεί άμεσα το ενδεχόμενο παράτασης ισχύος των ασφαλιστήριων συμβολαίων για ένα χρονικό διάστημα αντίστοιχο με αυτό των απαγορεύσεων, σε μια προσπάθεια για την ομαλότερη λειτουργία της αγοράς.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, με επιστολή του προς την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών και τα μέλη της, καταθέτει πρόταση για παράταση τουλάχιστον 20 ημερών στα ασφαλιστικά συμβόλαια που λήγουν, αντί των επτά ημερών που ορίζει σήμερα ο νόμος. Ακόμη μεγαλύτερες παρατάσεις εισηγείται ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Πρακτόρων Αττικής, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, παράταση επιπλέον 30 ημερών για την εξόφληση ασφαλίστρων κλάδου ζωής, όπως και παράταση 90 ημερών για την εξόφληση ασφαλίστρων συμβολαίων μεγάλων κινδύνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία της ΕΑΕΕ οι ασφαλιστικές εταιρίες-μέλη της προσφέρουν 150.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα