Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ «δημοκρατίας»

Η «δημοκρατία» είναι το μόνο μέσο ενημέρωσης στην Ελλάδα που ασχολήθηκε τόσο επίμονα, συστηματικά και αντικειμενικά με τον κ. Σταύρο Παπασταύρου, τον δικηγόρο και εξ απορρήτων του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Η εμπλοκή του ανδρός στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» αντιμετωπίστηκε από την εφημερίδα μας ως ύψιστης σημασίας πολιτικό θέμα. Τα ρεπορτάζ που δημοσιοποιήθηκαν από τη «δημοκρατία» υποχρέωσαν πρόσωπα αλλά και θεσμούς του ελληνικού κράτους να ασχοληθούν σοβαρά με τον κ. Παπασταύρου – αν και στην αρχή η μνημονιακή θύελλα και οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, καθώς και η αίσθηση του διαρκώς… κατεπείγοντος αποτέλεσαν εξαιρετικά προπετάσματα καπνού, πίσω από τα οποία έκρυβαν την αλήθεια οι γνωστοί επιτήδειοι.

Χθες έγινε γνωστό ότι ο έλεγχος που άσκησαν οι φορολογικές Αρχές στον κ. Παπασταύρου, το όνομα του οποίου φιγουράριζε σε περίοπτη θέση στη «λίστα Λαγκάρντ» κατέληξε σε συμπεράσματα. Το βασικότερο των συμπερασμάτων είναι ότι έπρεπε να του επιβληθεί πρόστιμο ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ!

Αν ο κ. Παπασταύρου θελήσει να το πληρώσει, θα αποφύγει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του. Αν δεν πληρώσει το καταλογισθέν πρόστιμο, θα κινηθεί σε βάρος του ποινική διαδικασία. Θα ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Με την προαναφερθείσα εξέλιξη δικαιώνεται απόλυτα η «δημοκρατία» και η μαχητική και ακριβοδίκαιη στάση που τήρησε απέναντι στο πρόσωπο του κ. Παπασταύρου. Ταυτόχρονα, η επιβολή του προστίμου από τη φορολογική Αρχή δείχνει ξεκάθαρα και το πόσο άδικο είχαν όλοι όσοι εκτόξευαν ύβρεις εναντίον της εφημερίδας μας, λόγω της επιλογής της να ερευνήσει αυτή την όζουσα υπόθεση και να δημοσιοποιήσει όλες τις ψηφίδες της αλήθειας που εντόπισε.

Φυσικά, το θέμα αφορά και τη Δικαιοσύνη αλλά και την πολιτική ζωή του τόπου. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να κλείσει με τα 3,5 εκατομμύρια ενός προστίμου. Οι διαδικασίες, οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, υπάρχουν.

Μόνο θέληση χρειάζεται.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα