Η Βάρτζελη δίνει τώρα αγώνα ζωής

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, όπου νοσηλεύεται ακόμα σε σοβαρή κατάσταση έπειτα από σοβαρό επεισόδιο πνευμονικής εμβολής, εισήχθη χθες το μεσημέρι η διευθύντρια του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου Ρεγγίνα Βάρτζελη.

 

Χθες το πρωί, ευρισκόμενη στο γραφείο του κ.Παπανδρέου στη Βουλή, η κυρία Βάρτζελη αισθάνθηκε έντονους πόνους στο στήθος και δύσπνοια. Στη Βουλή επικράτησε πανικός. Αμέσως συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου, όπως ο Ν. Αθανασάκης, ο Γ. Πετρουλάκης και ο Ν. Ζιώγας, οι οποίοι εργάζονται στο ίδιο γραφείο, μετέφεραν την κυρία Βάρτζελη στο ιατρείο της Βουλής.

 

Ο διακεκριμένος καρδιολόγος Γιάννης Μητρόπουλος αντελήφθη ευτυχώς άμεσα τη σοβαρότητα της κατάστασης και κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο, το οποίο έφτασε σε λίγα λεπτά μέχρι την κεντρική είσοδο της Βουλής. Οι σκηνές ήταν πρωτοφανείς για τη Βουλή, αφού οι τραυματιοφορείς διασωλήνωσαν την κυρία Βάρτζελη στο ιατρείο της Βουλής και σχεδόν τρέχοντας στους διαδρόμους του κτιρίου τη μετέφεραν στο ασθενοφόρο προκειμένου να μη χαθεί ούτε ένα λεπτό, καθώς η κατάσταση φαινόταν αρκετή σοβαρή και η παραμικρή καθυστέρηση μπορούσε να αποβεί μοιραία.

 

Η κυρία Βάρτζελη μεταφέρθηκε στο Αλεξάνδρα, όπου οι φόβοι για σοβαρό επεισόδιο υγείας επιβεβαιώθηκαν, καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν ότι υπέστη μαζική πνευμονική εμβολή και την εισήγαγαν στην εντατική.

 

Αμέσως η διευθύντρια του γραφείου του κ. Παπανδρέου υπεβλήθη σε θρομβόλυση, η οποία απεδείχθη ευεργετική, καθώς η αντίδραση του οργανισμού ήταν άμεση και σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς παρατηρήθηκε βελτίωση της καρδιακής λειτουργίας της ασθενούς.

 

Αργά χθες το βράδυ η υγεία της κ. Βάρτζελη αξιολογήθηκε ως σταθερή, αυτό ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Πηγές μάλιστα από το ιατρικό ρεπορτάζ ανέφεραν ότι μέσα στην ατυχία της η κυρία Βάρτζελη στάθηκε αρκετά τυχερή, καθώς πρόκειται για επεισόδιο το οποίο μπορεί να επιφέρει ακόμα και ακαριαίο θάνατο.

Ετικέτες: