«Αδειασε» το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας ότι «μόνο το 5% μπορεί τελικά να διαγραφεί»

Νέο πονοκέφαλο στην Κουμουνδούρου προκάλεσε η κυνική ομολογία του κατηγορούμενου για τις οικονομικές ατασθαλίες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Γιώργου Σταθάκη, ότι επαχθές χρέος μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο το 5% του συνολικού και άρα δεν μπορεί να διαγραφεί

, όπως υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας.Καταρρίπτοντας τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και ουσιαστικά αδειάζοντας το υπόλοιπο οικονομικό επιτελείο τόνισε χαρακτηριστικά:

 

«Το υπόλοιπο 95% προέρχεται από τις αγορές και ως εκ τούτου δεν μπορεί να διαγραφεί!»

Η αποκάλυψη-σοκ του κ. Σταθάκη ανάγκασε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου να επέμβει, υπενθυμίζοντας ότι η πολιτική απόφαση του ιδρυτικού συνεδρίου (σημείο 13.2) προβλέπει «τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους».

 

Ο κ Κεδίκογλου, παράλληλα, τόνισε ότι ο κ. Σταθάκης κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό ή ο ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει τη θέση της, αν, δηλαδή, «ισχύει το πρόγραμμά της» και -μονομερώς- θα «διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους» ή «μόνον το 5%».

 

Στην απάντησή της η Κουμουνδούρου ισχυρίστηκε ότι ζητάει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης, ανεξαρτήτως αν αυτό χαρακτηριστεί «επαχθές» ή όχι.


Στο μεταξύ, σήμερα, θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, προκειμένου να εγκρίνει και τυπικά τις υποψηφιότητες δημάρχων που έχουν ήδη «κλειδώσει». Μεταξύ αυτών βρίσκονται ο Δημήτρης Μπίρμπας για το Αιγάλεω, ο Ηρακλής Γκότσης για τη Νέα Ιωνία, η Ειρήνη Μπέλια για τον Αλιμο, ο Χρήστος Κορτζίδης για Ελληνικό - Αργυρούπολη, ο Αντώνης Φειδοπιάστης για την Πεντέλη, ο Γιάννης Σταθόπουλος για την Αγία Παρασκευή, ο Αρης Βασιλόπουλος για Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόνα, ο Γιώργος Ζύγουνας για τον Διόνυσο, ο Γιώργος Κοντόσταυλος για την Καισαριανή κ.ά.

Ετικέτες: