Βάλτε πλάτη

Πρώην βουλευτής, που είναι σήμερα υφυπουργός, μου επιτέθηκε δύο μέρες πριν από τις εκλογές σε τηλεοπτικό πάνελ, όταν προσπάθησα να τον προειδοποιήσω για πράγματα που ήδη συμβαίνουν: τραπεζική αποσταθεροποίηση, έλλειψη ταμειακών διαθεσίμων, αναγκαστική προσφυγή στη δόση των 7,5 δισ. ευρώ, Μνημόνιο, άγρια φορολογικά μέτρα. Αλλος βουλευτής αρνούνταν μέχρι την Πέμπτη να πιστέψει ότι η επιστολή Βαρουφάκη στο Εurogroup περιείχε ορολογία Μνημονίου και, όταν του το επισήμανα -σε άλλο πάνελ-, μόνο ως… εχθρό του έθνους δεν με κατήγγειλε.

Ελπίζω να πείστηκε διαβάζοντας το χθεσινό e-mail (η Ελλάδα κυβερνάται με e-mail και επί ΣΥΡΙΖΑ!). Στέλεχος της Αριστεράς που διάβασε σχόλιο μου κατά των εκλογών με αφορμή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προ μηνών, περίπου αμφισβήτησε τον πατριωτισμό μου. Αλήθεια σας το λέω, αγαπητοί φίλοι, δεν χαίρομαι καθόλου που περιγράψαμε μόνοι κόντρα στο ρεύμα αυτό που θα έρθει. \

Είναι μάταιες οι δικαιώσεις τέτοια εποχή. Τις θυμίζω μόνο για έναν λόγο: Γιατί στην πατρίδα μας κάποιοι υποφέρουν από άρνηση πραγματικότητας και με τη στάση τους -πολεμούν τους Γερμανούς με λέξεις, όταν η χώρα έχει ξεμείνει από ρευστό- κινδυνεύουν να θέσουν την Ελλάδα εκτός τροχιάς. Ξεχνώ λοιπόν τις «δικαιώσεις» -έχουμε γυρίσει στον Νοέμβριο του 2014- για να ζητήσω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου από τις αστικές δυνάμεις του τόπου να σταθούν δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ, έστω και κριτικά, για επιμέρους θέματα. Δεν είναι ώρα για χαιρεκακία.
Να σταθούν και να βοηθήσουν την πανικόβλητη κυβέρνηση σε τρία μέτωπα:

Πρώτον, να συμβάλουν στην ταχεία αποκατάσταση της εικόνας της Ελλάδας ως προβληματικού εταίρου της Ενωσης. Ορισμένοι «ξυλοκόποι» υπουργοί του Τσίπρα έχουν κάνει την Ελλάδα να μοιάζει γραφική σαν το Γαλαξίδι.
Δεύτερον, να θέσουν το πρόβλημα-ταμπού: Οχι άλλος αντιγερμανισμός για εσωτερική κατανάλωση. Επιδιώκουμε αποτέλεσμα από μία διαπραγμάτευση στην οποία το άλλο μέρος αποκαλείται συνεχώς «ναζί», «Βέρμαχτ» και σκιτσάρεται ως στίγμα, όλα όσα θέλει να ξεχάσει δηλαδή. Κάποιοι πρέπει να πουν στην κυβέρνηση ότι το τίμημα από αυτόν τον εικονικό πόλεμο το πληρώνει ο απλός εργαζόμενος με την παράταση της λιτότητας, όπως φαίνεται και από τη λίστα Βαρουφάκη.

Τρίτον, να βάλουν πλάτη στην κυβέρνηση ώστε να περάσουν από τη Βουλή η δύσκολη – επαχθής πλην σωτήρια συμφωνία και οι μεταρρυθμίσεις. Αποτελεί, βεβαίως, μέρος ειδικού σημειώματος η ανάλυση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τσακωμένος με τις μεταρρυθμίσεις. Πώς, δηλαδή, θα εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα που κατά βάθος μισούν. Αυτό που προέχει τώρα όμως είναι να μην πέσει η χώρα. Ηδη έχει χάσει την ισορροπία της. Πλάτη λοιπόν. Τα άλλα, μετά.

Μανώλης Κοττάκης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα