Ανοιξε η όρεξη

H χώρα δεν έχει καιρό για χάσιμο. Ούτε για αχρείαστες αντιδικίες. Το να χάνουμε λοιπόν τον καιρό μας για να αποδείξουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε Μνημόνιο με την Ευρώπη και ο Βαρουφάκης έγραψε επιστολή με τις οδηγίες του τροϊκανού Κοστέλο είναι μάταιος κόπος. Την ανακυβίσθηση της κυβέρνησης την έχουν αντιληφθεί και τα μικρά παιδιά του δημοτικού. Το μέγα ζήτημα είναι άλλο.

Τα πράγματα πρέπει να πάνε πιο γρήγορα. Η άπειρη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι έχει άπλετο χρόνο για να διεξάγει συνεδριάσεις Κοινοβουλευτικής Ομάδας 15 ωρών προκειμένου να απορροφηθούν οι εσωκομματικοί κραδασμοί για τη συμφωνία, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που θα έπρεπε να την απασχολεί είναι η ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το Μνημόνιο 3.

Πρέπει να τελειώνουμε, αγαπητοί! Να τελειώνουμε! Η Ελλάδα έχει χάσει την εμπιστοσύνη των εταίρων της και ορισμένοι εξ ευτών βυσσοδομούν στο παρασκήνιο εναντίον της. Πρώτα επέβαλαν την ασφυκτική ροή του χρήματος μέσω της ΕΚΤ, έπειτα μας άφησαν -χωρίς τη δόση- να τρέχουμε να κλείσουμε τις τρύπες που δημιούργησαν στον Προϋπολογισμό οι εκλογές, τώρα μας έχουν βάλει το μαχαίρι στον λαιμό και απειλούν να οδηγήσουν την κυβέρνηση σε εσωτερική στάση πληρωμών. Δεν μπορεί να πάει για πολύ καιρό αυτό ώσπου να χωνέψει και ο τελευταίος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ότι η επιλογή του περιορίζεται μεταξύ της ψήφισης του Μνημονίου 3 και μιας στρατηγικής ήττας του κόμματός του, από τη μία, και της μη ψήφισης του Μνημονίου και της πτώχευσης της χώρας μέσα στο ευρώ, από την άλλη.

Οποιος νομίζει ότι υπάρχει αυτός ο χρόνος ας κοιτάξει στα μάτια τους πολίτες που τον ψήφισαν και ας αναλάβει την ευθύνη να τους το πει. Κατά τη γνώμη μου, εδώ που έφτασαν τα πράγματα ο Τσίπρας έχει μόνο έναν δρόμο, τον μόνο επωφελή για την πατρίδα και τον λαό: Να κλείσει τη νέα συμφωνία ως το Πάσχα το αργότερο. Είτε τη γράψει ο ίδιος με τα χεράκια του είτε τη γράψουν οι… «θεσμοί», όπως έγινε με την περίπτωση Βαρουφάκη, δεν κάνει τη διαφορά. Χωρίς λεφτά και δυστυχώς -όπως τα καταφέρατε με τις αχρείαστες εκλογές- χωρίς «θεσμούς» δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω.

Αντί λοιπόν να ομφαλοσκοπεί η κυβέρνηση προκειμένου να περάσει στη μνημονιακή πραγματικότητα κατά φάσεις, καλό είναι να αντιληφθεί ότι η παράταση της εκκρεμότητας στρέφεται κατά της χώρας και δευτερευόντως κατά του εαυτού της. Ο χρόνος έχει συμπυκνωθεί πολύ και οι μέρες μετρούν διπλές και τριπλές. Αν δεν το κάνει αυτό, τότε εξελίξεις φαίνεται να τροχιοδρομούνται. Η όρεξη των συστημάτων για οικουμενική και αριστερό Παπαδήμο έχει ανοίξει.

Μανώλης Κοττάκης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα