ΝΕΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

Οι εγκληματικές πράξεις μετά το 2010 από τους εταίρους της Ε.Ε.

Εδώ που φτάσαμε, δεν υπάρχει οδός επιστροφής. Διαφωνώ ριζικά με τη στρατηγική της κυβέρνησης να οδηγήσει στα άκρα τις σχέσεις μας με τη Γερμανία. Παρατηρώ όμως τις καθημερινές δηλώσεις μελών της εναντίον των εταίρων μας (έχουν εμπλακεί στην κόντρα οι υπουργοί Οικονομικών, Εξωτερικών, Αμυνας, Ασφάλισης, Δημόσιας Τάξης, Επικρατείας), αξιολογώ τις αντιδράσεις των Γερμανών (έχουν εμπλακεί ο αντικαγκελάριος, οι υπουργοί Οικονομικών – Αμυνας, όχι η Μέρκελ, ευτυχώς), διαβάζω τις ανταποκρίσεις της
«Bild», που εγκαταστάθηκε στην Αθήνα για να τροφοδοτήσει τον ανθελληνισμό στο Βερολίνο, σημειώνω ότι ο καβγάς δεν σταματά και βάσει αυτών κάνω μερικές σκέψεις. Αν είναι να οδηγηθούμε στον γκρεμό, τουλάχιστον ας το κάνουμε σωστά. Εκτός από τον άσκοπο αντιγερμανισμό, υπάρχει και ο έξυπνος αντιγερμανισμός.

Ξεκινώ από τα ΜΜΕ. Είναι πασιφανές ότι η «Bild» ήρθε στην Αθήνα για να παίξει βρόμικο παιχνίδι: Να εξοργίσει έτι περαιτέρω την κοινή γνώμη της χώρας της εναντίον μας. Επέλεξε τον αξιόλογο πλην μειοψηφικό Λαπαβίτσα για συνέντευξη, προκειμένου να ενισχύσει την εικόνα της χώρας που θέλει να φύγει από το ευρώ. Ερμήνευσε επίσης μια τυχαία απουσία του Βαρουφάκη από μια σύσκεψη για να ενσπείρει ζιζάνια. Αυτοί οι τύποι λοιπόν δεν αξίζουν καμία υποδοχή πουθενά. Το μόνο που τους αξίζει είναι εμπάργκο. Να μην τους μιλά κανείς. Κανείς. Ούτε όμως και να τους υβρίζει. Περιφρόνηση είναι η συνταγή. Πάμε τώρα στα σημαντικότερα: Στο πώς παίζει η κυβέρνηση απέναντι στους εταίρους.

Προσωπικά θα ήθελα αποκλιμάκωση άμεσα αλλά, αφού οξύνουν, ας το κάνουν σωστά. Ναι, η Ελλάδα αξίζει πολεμικές επανορθώσεις. Αλλά για τη «γενοκτονία» που της προκάλεσαν οι εταίροι μας μετά το 2010. Οι έγγραφες εντολές του Γερμανού διοικητή της Εurostat Bαντεμάχερ για την αλλοίωση του ΑΕΠ του 2010 επί του οποίου εφαρμόστηκαν οι λάθος πολλαπλασιαστές του ΔΝΤ είναι εγκληματικές πράξεις, στις οποίες συνέπραξαν ελληνικές και γερμανικές κυβερνήσεις, με στόχο έναν και μόνο: Να εξοφληθούν ως και το τελευταίο ευρώ οι γερμανικές τράπεζες.

Μαγείρεψαν τους αριθμούς, κατέστρεψαν ανθρώπους, έστειλαν μετανάστες χιλιάδες, δημιούργησαν ανθρωπιστική κρίση για να μη λείψει ευρώ από τα ταμεία τους. Μια απλή αναφορά για κακοδιοίκηση της Eurostat στον Ευρωπαίο Συνήγορο του Πολίτη είναι αρκετή για να ανοίξει o φάκελος της ντροπής. Δεν λέω να αγνοήσουμε τι έγινε στο Δίστομο το 1944, αλλά στην Ελλάδα του 2010 συνέβησαν 100 Δίστομα με αντίστοιχους αδίστακτους εκτελεστές. Αντί να τους ντροπιάζουμε για κάτι που δεν έκαναν, ας τους ελέγξουμε για κάτι που έκαναν. Εκατομμύρια άνεργοι θα είναι μάρτυρες κατηγορίας.

Μανώλης Κοττάκης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα