Ο «Ανθρωπάκος» πήγε στην πλατεία της οργής

Ο «Ανθρωπάκος»... κατεβαίνει στο Σύνταγμα αγανακτισμένος για να διαμαρτυρηθεί. «Είναι στιγμές που θέλω να ουρλιάξω, να βγω στους δρόμους να φωνάξω. Με πνίγει η σιωπή, αυτό το λάθος, είμαι μικρός και κουρασμένος ανθρωπάκος». To τραγούδι που ερμήνευσε μοναδικά η Τάνια Τσανακλίδου, σε μουσική Γιώργου Χατζηνάσιου και στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, επανέρχεται πιο επίκαιρο από ποτέ, διασκευασμένο αυτή τη φορά από τον Κωνσταντίνο Παππά ή, όπως είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, τον dj KonCept. «Η ιδέα του “Ανθρωπάκου” ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Τον επέλεξα γιατί είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Αλλαξα τους στίχους στα κουπλέ και έγραψα έναν πιο σημερινό στίχο που ταιριάζει στους Ελληνες» λέει ο ίδιος.

 

Για την πραγμάτωση αυτής της διασκευής ο dj KonCept επέλεξε να συνεργαστεί με τον Ιωσήφ Μαρινάκη, τον «κακό» αδελφό του «Λάκη του Γλυκούλη», αλλά και με την Ελενα Αναγιωτού, την τραγουδίστρια που γνωρίσαμε φέτος μέσα από το «X-Factor 3», η οποία ήταν στην ομάδα του Νίκου Μουρατίδη (και η συμπάθειά του). Ο Ιωσήφ και η Ελενα, δύο τηλεοπτικά πρόσωπα, το καθένα με τη δική του ξεχωριστή πορεία, ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός ακούσματος, το οποίο έρχεται σε μια χρονική στιγμή όπου οι υπάρχουσες συνθήκες το απαιτούν.

 

Το αποτέλεσμα φαίνεται να τους δικαίωσε, αφού το ενέκριναν και οι δημιουργοί του πρωτότυπου κομματιού. Με αλλαγμένο το κουπλέ, ο Ιωσήφ ραπάρει τον χιλιοτραγουδισμένο (και ελαφρώς παραλλαγμένο) στίχο, ενώ η Ελενα απογειώνει το κομμάτι με το ρεφρέν: «Για δε μ' αφήνετε ήσυχο; Αστε με ήσυχο, όλοι. Θέλω να ζήσω ελεύθερος, δίχως ταυτότητα πια». Πριν από λίγες ημέρες, ο ηθοποιός και η τραγουδίστρια κατέβηκαν στο Σύνταγμα και ανάμεσα σε πλήθος «Αγανακτισμένων», γύρισαν το βιντεοκλίπ. Μέσα από τις εικόνες του προβάλλεται η κινητικότητα που επικρατεί στο Σύνταγμα, η δυσαρέσκεια των πολιτών αλλά και η έντονη επιθυμία να αλλάξει κάτι. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν με φόντο τη Βουλή, ανάμεσα σε πανό και πλήθος κόσμου που συμμετείχαν στις «αγανακτισμένες» κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας. Ο παλμός της πόλης περικλείστηκε σε τριάμισι λεπτά οπτικοποιημένου υλικού που εκφράζει έντονα τη σημερινή κατάσταση. Το βιντεοκλίπ θα προβληθεί σε δύο εβδομάδες από το Mad και το ΜΤV Greece. Οσο για το τραγούδι, θα κυκλοφορήσει στα μέσα Ιουλίου και σε CD, αλλά έως τότε μπορείτε να το ακούσετε μέσω Διαδικτύου.

 

 

Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Ετικέτες: