ΕΙΝΑΙ Ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ

Ο δρόμος που διάλεξε ο Σαμαράς ήταν ο μόνος πατριωτικός!

Μια κουρελιασμένη προεκλογική αφίσα της Ν.Δ. κρέμεται ακόμα σε έναν στύλο στην κάθοδο της Κηφισίας .Την παρατηρώ κάθε φορά που περνώ από το σημείο. Είναι σκισμένη, είναι φθαρμένη, αλλά το μήνυμά της άντεξε στον αδυσώπητο χρόνο: «Λέμε την αλήθεια, εγγυόμαστε το αύριο». Επικαλούμαι αυτήν την αφίσα κάθε φορά που τίθεται το ερώτημα «πώς τοποθετείται η παράταξη απέναντι στις επερχόμενες εξελίξεις; Πώς θα τοποθετηθεί, όταν κληθεί το Κοινοβούλιο να λάβει κρίσιμες αποφάσεις;». Τα πράγματα, θεωρώ, είναι ξεκάθαρα:

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο πρωθυπουργός που έσωσε την παραπαίουσα Ελλάδα το καλοκαίρι του 2012. Σωστά επέμεινε στην προκήρυξη εκλογών, σωστά επέμεινε στην παραίτηση της οικουμενικής κυβέρνησης του τεχνοκράτη Παπαδήμου, του οποίου τα όρια εξουσίας εξαντλούνταν στον περίβολο του Μαξίμου, σωστά έδωσε τη μάχη του ρεαλισμού, σωστά ψήφισε μέτρα ύψους 18 δισ. ευρώ την περίοδο 2011-2015 (12 δισ. εξ αυτών φορολογικά), σωστά κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ και, βεβαίως, σωστά οργάνωσε την προεκλογική καμπάνια του γύρω από το ευρωπαϊκό δίλημμα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εγγυήθηκε κατά την πρωθυπουργία του τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της πατρίδας και δεν μπορώ να διακρίνω το παραμικρό στον ορίζοντα που θα τον κάνει να διακινδυνεύσει την υστεροφημία του. Βεβαίως, όταν έρθει η στιγμή εκείνη, η κεντροδεξιά παράταξη οφείλει να διεκδικήσει μια μεγάλη «συγγνώμη» από τον πολιτικό αντίπαλό της, που τη διέβαλλε συστηματικά ως αντιπατριωτική δύναμη, ενώ, όπως αποδεικνύεται, ο δρόμος που διάλεξε ο Σαμαράς ήταν ο μόνος πατριωτικός. Βεβαίως, θα πρέπει να επισημανθεί και να εξηγηθεί στον ελληνικό λαό πόσο μεγάλωσε ο λογαριασμός μέχρι να συμβιβαστούν με τις αυταπάτες τους οι συριζαίοι. Στα 45 δισ. ευρώ τον ανεβάζει η μελέτη του δόκτωρα Στυλιανού Πέτσα. Βεβαίως, πρέπει να γίνει αυστηρή κριτική. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο Σαμαράς, ο ηγέτης που παρέλαβε την Ελλάδα με το ένα πόδι έξω από το ευρώ και την παρέδωσε με τα δύο μέσα, δεν θα επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικήσει το μονοπώλιο του ευρωπαϊσμού στη χώρα μας. Θα πρόκειται περί ανεκδότου. Δεν θα επιτρέψει σε δυνάμεις που δρούν εντός της Ν.Δ. να εμφανιστούν ως οι αποκλειστικές συνομιλήτριες της Ευρώπης, κατατάσσοντας τον εαυτό του στο αντιευρωπαϊκό μέτωπο δυνάμεων, τύπου Φάρατζ. Δεν θα παρατάξει τη Ν.Δ. δίπλα στο ΚΚΕ και στη Χρυσή Αυγή.

Ευρώπη και Ν.Δ. είναι έννοιες ταυτόσημες. Η ευρωπαϊκή επιλογή -βασικό στοιχείο της ιδεολογίας της- σηματοδότησε την απεξάρτηση της παράταξης από τους προδικτατορικούς πάτρωνες. Σαμαράς και Ευρώπη είναι επίσης έννοιες ταυτόσημες. Συμπεραίνω μετά βεβαιότητος, λοιπόν, ότι ο ηγέτης που έσωσε την πατρίδα προεκλογικά θα τη σώσει και μετεκλογικά. Χωρίς όρους και προαπαιτούμενα.

Μαν’ωλης Κοττάκης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα