Εθνικό απολυτήριο ζητούν οι Ενώσεις Επιστημόνων

Τη γραμμή Γαβρόγλου για κατάργηση των πανελλαδικών ακολουθούν οι Ενώσεις των Φυσικών, Χημικών και Βιολόγων. Οι ενώσεις σε μια μακροσκελή ανακοίνωσή τους τάσσονται στο πλευρό του υπουργείου Παιδείας και υποστηρίζουν ότι «η επίλυση του προβλήματος του συστήματος πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσα από την αναβάθμιση του σχολείου, ο περιορισμός των πανελλήνιων εξετάσεων και ό,τι θετικό συνεπάγεται αυτό για τους μαθητές και την ελληνική κοινωνία μπορεί να επιτευχθούν αποτελεσματικά μόνο μέσα από την ουσιαστική αναβάθμιση και τη θέσπιση ενός αξιόπιστου εθνικού απολυτηρίου».

Δηλαδή συμφωνούν με τον πυρήνα του σχεδίου Γαβρόγλου για την κατάργηση των πανελλαδικών. Ο Κώστας Γαβρόγλου δεν έχει αποσαφηνίσει τα σχέδιά του, καθώς άλλες φορές τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης της πρόσβασης, ενώ άλλοτε προκρίνει ως μέτρο αντικατάστασης την προσμέτρηση του βαθμού του εθνικού απολυτηρίου. Βέβαια, οι ενώσεις των φυσικών για τη στήριξή τους απέσπασαν και τη «θετική απάντηση του υπουργού ότι δεν θα προχωρήσει το σχέδιο του ΙΕΠ για τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στη Β΄ Λυκείου, η οποία θα παραμείνει ως έχει την επόμενη σχολική χρονιά».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα