Ο Σάκης γύρισε «σπίτι» του!

Ο μετεωρολόγος μιλά για την ΕΡΤ και τον καύσωνα που ήδη άρχισε!

Από το 2001 -εδώ και 14 χρόνια δηλαδή- με ένα μεσοδιάστημα σύντομης συνεργασίας στον Alpha, λόγω του λουκέτου της δημόσιας τηλεόρασης και της ιδιόρρυθμης λειτουργίας της ως ΝΕΡΙΤ, ο Σάκης Αρναούτογλου βρίσκεται στο «σπίτι» του (όπως το αποκαλεί), στην ΕΡΤ. Και το τηλεοπτικό κοινό τον επιβραβεύει με υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, τόσο μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 με τον Πάνο Χαρίτο, στις 22.00, όπου λέει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο τον καιρό, όσο και με την καθημερινή του εκπομπή κάθε απόγευμα στις 18.45 στην ΕΡΤ3, όπου δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα.

«Νιώθω σαν μην έφυγα ποτέ από την κρατική τηλεόραση και χαίρομαι που ο κόσμος με ακολούθησε από τον Alpha. Βγαίνω από το στούντιο της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη, από το οποίο τεχνολογικά κάνουμε θαύματα για την πρόγνωση του καιρού. Και αυτό γιατί χρησιμοποιούμε πολύ την τεχνική του animation (κινούμενα σχέδια). Για μένα είναι τιμητικό να εργάζομαι στην κρατική τηλεόραση και πλέον με όλους τους εργαζομένους της ΕΡΤ3 έχω οικογενειακή σχέση. Περάσαμε πολύ δύσκολα τα δύο χρόνια μετά το μαύρο και την έναρξη της ΝΕΡΙΤ, αλλά τα καταφέραμε και ανοίξαμε πάλι τη δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ μπορεί να είναι ανταγωνιστική και το απέδειξε με τα διψήφια νούμερα που καταγράφει στην ενημέρωση» λέει στη «δημοκρατία» ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ο προγνώστης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μετεωρολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και έχει τη δική του άποψη για την ενημέρωση πάνω στον τομέα του. «Το δελτίο καιρού πρέπει να το καταλαβαίνουν όλοι. Από τη γιαγιά έως τον αγρότη. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι… αθηνοκεντρικό ή με βάση τη Θεσσαλονίκη. Το δελτίο της κρατικής τηλεόρασης -και σε αυτό ήμουν κάθετος- θα είναι για όλες τις περιοχές της χώρας, από την Κρήτη έως το Καστελόριζο. Πρόβλεψη καιρού μπορεί να γίνει για επτά μέρες με επιτυχία. Ολες οι άλλες προγνώσεις, που αφορούν περισσότερες ημέρες, είναι σε πειραματικό στάδιο και, φυσικά, αυτές που υποστηρίζουν ότι ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι ο πιο βαρύς ή το επόμενο καλοκαίρι θα είναι το πιο καυτό είναι απλά για… γέλια. Αυτά γράφονται για να γίνονται περισσότερα κλικ στις σελίδες του διαδικτύου. Να σκεφτείτε ότι πρόβλεψη βροχής μπορούμε να κάνουμε μόνο για τέσσερις ημέρες» τονίζει ο παρουσιαστής.

Οσο για αυτή την καυτή εβδομάδα που διανύουμε, ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί ότι ο εκ Σαχάρας καύσωνας θα αγγίξει τους 39 βαθμούς την Τετάρτη, 40 την Πέμπτη και ακόμη και 42 την Παρασκευή. «Μην κάνετε ούτε τις δουλειές του σπιτιού. Σκούπισμα, σιδέρωμα, ξεσκόνισμα, τέλος! Και αν είστε υπέρβαροι, καλύτερα να μην κινηθείτε καθόλου. Καθίστε ”αγκαλιά” με το air condition ή τον ανεμιστήρα ώστε να αποφύγετε τη δυσφορία» συμβουλεύει και συμπληρώνει: «Αυτός ο καύσωνας είναι ιδιαίτερος, γιατί θα έχει υψηλή υγρασία στις παραθαλάσσιες περιοχές και η ζέστη, προερχόμενη από τη Σαχάρα, θα γίνει ακόμη πιο αφόρητη. Στις κεντρικές περιοχές της χώρας ευτυχώς δεν θα υπάρχει τόση υγρασία. Συνιστώ σε όλους να ντυθούν όσο πιο ελαφρά γίνεται, να πίνουν δροσερούς χυμούς, πολύ νερό και να κάνουν πολλά δροσερά ντους».

Πώς έσωσε την Ολυμπιακή Φλόγα!

Για τον Σάκη Αρναούτογλου η δουλειά του είναι μεγάλη ευτυχία. «Μια από τις πιο ωραίες στιγμές μου ήταν όταν η Ολυμπιακή Επιτροπή μού έστειλε συγχαρητήρια επιστολή, διότι είχα προβλέψει ότι θα ερχόταν καταιγίδα την ώρα που είχε προγραμματιστεί η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας (για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου) στην Αρχαία Ολυμπία. Τους ζήτησα να αλλάξουν την ώρα, να μεταφέρουν την τελετή νωρίτερα και πράγματι έπεσα μέσα» τόνισε.

Μαρία Ανδρέου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα