Κόπηκαν απότομα οι άδειες

Σε εκλογικό συναγερμό οι υπεύθυνοι των καναλιών

Συναγερμός στα κανάλια μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές μέσα στον Σεπτέμβριο. Αρον άρον επιστρέφουν από τις διακοπές τους τα βασικά στελέχη των τηλεοπτικών σταθμών, αφήνοντας πίσω τους νησιά και παραλίες, και μπαίνουν σε γοργούς ρυθμούς πληροφόρησης, που θα καθορίσουν και τον νικητή στην τηλεθέαση.

Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, οι καιροί πολύ δύσκολοι και τα τηλεοπτικά κανάλια θα κληθούν, μετά τις συστάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αλλά και τις κλήσεις από το Πειθαρχικό Τμήμα της Ενωσης Συντακτών για ειδήσεις «προπαγάνδας» και «τρομοκρατίας», να «αυτολογοκριθούν» ώστε να κυριαρχήσουν η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα στην ενημέρωση, και όχι οι υψηλές κορόνες και η υπερβολή.

Από σήμερα λοιπόν, νωρίτερα από ό,τι ήταν προγραμματισμένο, αρχίζει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star η Μάρα Ζαχαρέα, ενώ τον γενικότερο σχολιασμό και τον τόνο στις πολιτικές συνεντεύξεις θα έχει ο Νίκος Χατζηνικολάου. Με ρεπορτάζ από τα κέντρα των πολιτικών εξελίξεων θα ενισχύσει το δελτίο η Κάτια Μακρή. Ισχυρό «παρών» θα δώσει και η Μαρία Χούκλη στον ΑΝΤ1 από σήμερα το βράδυ, με τον Στρατή Λιαρέλλη πάντα να δίνει το γενικό πρόσταγμα. Η παρουσιάστρια διέκοψε και εκείνη τις διακοπές της και επέστρεψε στο στούντιο, καθώς αυτές οι εκλογές είναι πολύ σημαντικές για την πορεία της χώρας αλλά και η ευθύνη των δημοσιογράφων μεγάλη. Μάλιστα, την επόμενη Δευτέρα 31 Αυγούστου θα επιστρέψει στην πρωινή ζώνη του σταθμού και ο Γιώργος Παπαδάκης με το καθημερινό μαγκαζίνο «Καλημέρα Ελλάδα».

Πανικός και στο Mega. Λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων επανέρχεται σύσσωμη η δημοσιογραφική ομάδα, με την Ολγα Τρέμη στο τιμόνι των ειδήσεων και τους Γιάννη Πρετεντέρη και Νίκο Ευαγγελάτο στον σχολιασμό, υπό την καθοδήγηση του νέου διευθυντή ειδήσεων Μανώλη Καψή. Να σημειωθεί ότι στην πρωινή ζώνη του σταθμού ήδη από σήμερα το πρωί βρέθηκε το τηλεοπτικό δίδυμο του Δημήτρη Καμπουράκη και του Γιώργου Οικονομέα με την εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Μega», αφού και εκείνοι πήραν σήμα για άμεση επιστροφή από τις αμμουδιές.
Στην ίδια ψυχολογία και ο Πάνος Χαρίτος, που, ενώ ήταν να επιστρέψει στο βραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, θα καθίσει απόψε στη θέση του κεντρικού παρουσιαστή στο στούντιο των ειδήσεων του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, ενώ αμέσως μετά θα ηγηθεί μιας καθημερινής βραδινής πολιτικής εκπομπής, που θα διαρκέσει έως και δύο εβδομάδες μετά την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών.

Από την άλλη μεριά, η επιστροφή του Αντώνη Σρόιτερ στον Alpha από τις διακοπές του ήταν προγραμματισμένη, ούτως ή άλλως, για σήμερα, όπως είχε ενημερώσει και ο ίδιος μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο διαδίκτυο, και έτσι συνέπεσε με τις πολιτικές εξελίξεις και τον ανταγωνισμό.
Πιο νωρίς από όλους επανήλθε, πάντως, η Σία Κοσίωνη στον Σκάι, η οποία με το που ο Αλέξης Τσίπρας -το βράδυ της περασμένης Πέμπτης- ανακοίνωσε ότι η χώρα πάει σε εκλογές, επέστρεψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού την αμέσως επόμενη ημέρα, διακόπτοντας τη θερινή άδειά της.

Στούντιο έτοιμα από καιρό

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις και το δημοψήφισμα τα κανάλια βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής και, όπως ενημερωθήκαμε από τους σκηνοθέτες, δεν έχουν ξεστήσει τα εκλογικά πάνελ, με τα μεγάλα στρογγυλά τραπέζια και τις φουτουριστικές οθόνες, ώστε οι τεχνικοί να τα βρουν όπως τα άφησαν. Με λίγα λόγια τα εκλογικά στούντιο παραμένουν ανέγγιχτα από το δημοψήφισμα που διεξήχθη την Κυριακή 5 Ιουλίου! Και, όπως μας τόνισαν οι υπεύθυνοι των ενημερωτικών τμημάτων, έπραξαν πολύ καλά, καθώς η ρευστότητα στην πολιτική κατάσταση της χώρας ήταν -και παραμένει- μεγάλη.

ΜΑρία Ανδρέου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα