Προφυλακίστηκε ο Θωμάς Λιακουνάκος

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος μετά την απολογία του για την υπόθεση των Εμπραέρ.
Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο Θ. Λιακουνάκος που κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, οδηγείται στη φυλακή, αφού απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Διαφθοράς επί περισσότερες από 6 ώρες.

Ο επιχειρηματίας κατηγορείται ότι είναι δικαιούχος της off shore Ιντεράξιον μέσω της οποία διακινήθηκαν πάνω από δύο εκατ. ευρώ. Φέρονται ότι προήλθαν από τη σουηδική Έρικσον, την προμηθεύτρια εταιρία τεσσάρων ραντάρ, τα οποία επρόκειτο να τοποθετηθούν στα βραζιλιάνικης κατασκευής αεροσκάφη Εμπράερ.
Πρόκειται για αντισταθμιστικό πρόγραμμα της σύμβασης του αερομεταφερόμενου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης και Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) αξίας 540 εκατομμυρίων ευρώ.

Τι υποστήριξε ο ίδιος

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Θωμάς Λιακουνάκος στην απολογία του επέμενε ότι δεν δωροδόκησε πότε κάποιον.
Υποστήριξε ότι αγνοεί τις συγκεκριμένες κινήσεις κεφαλαίων αν και από δέχθηκε ότι ίδρυσε την εταιρεία Ιντεράξιον με δύο ακόμη πρόσωπα εκ των οποίων το ένα έχει αποβιώσει. Διαχειριστής της εταιρείας την οποία ίδρυσε -όπως φέρεται να είπε- για νόμιμες δραστηριότητες του ήταν ο Βρετανός δικηγόρος Κόλεριτζ.

πηγή: news247.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα