ΦΠΑ στην ιδ. παιδεία: Τι σημαίνει η παράταση

Παρατείνεται έως τις 16 Νοεμβρίου το «πάγωμα» της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και έως τις 23 Νοεμβρίου η δυνατότητα έκδοσης συμπληρωματικών τιμολογίων για τη χρέωση του ΦΠΑ 23%.

Παράλληλα, διαγράφονται όλα τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε ιδιωτικά σχολεία και ιδιωτικά φροντιστήρια την προηγούμενη περίοδο, επειδή δεν είχε δοθεί παράταση. Αυτά προβλέπει, μεταξύ άλλων, τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και αναφέρει τα εξής:

1) Η προθεσμία υποβολής της δήλωσης μεταβολών για τη μετάταξη από το απαλλασσόμενο στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ παρατείνεται έως τις 16/11/2015.

2) Σε περιπτώσεις ιδιωτικών σχολείων και ιδιωτικών φροντιστηρίων που έχουν εκδώσει ή πρόκειται να εκδώσουν φορολογικά στοιχεία χωρίς ΦΠΑ για εισπράξεις διδάκτρων από 20/7/2015 μέχρι και τις 16/11/2015 δίνεται η    δυνατότητα έκδοσης συμπληρωματικών φορολογικών στοιχείων για την επιβολή του ΦΠΑ έως τις 23/11/2015 (η προηγούμενη προθεσμία ήταν 30/9/2015).

3) Εως τις 30/11/2015 οι φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης μπορούν να υποβάλουν τις ανωτέρω εκπρόθεσμες δηλώσεις ΦΠΑ, αρχικές ή τροποποιητικές, και να καταβάλουν τον οφειλόμενο φόρο χωρίς κυρώσεις.


{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα