Οι φόροι «τρώνε» τις καταθέσεις

Μειωμένες κατά 589.000.000 ευρώ ήταν οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων στις ελληνικές τράπεζες στο τέλος Οκτωβρίου. Οι πολίτες φαίνεται ότι έβαλαν… χέρι στα έτοιμα, προκειμένου να καταφέρουν να ανταποκριθούν στη φοροεπιδρομή και να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και να αντεπεξέλθουν στις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, οι καταθέσεις διαμορφώθηκαν στα 121,08 δισ. ευρώ, από 121,67 δισ. ευρώ τον Αύγουστο και 121,669 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο, είχαν δηλαδή αυξηθεί οριακά τον Σεπτέμβριο και τον Αύγουστο, τον Οκτώβριο όμως επέστρεψαν σε πτωτική πορεία.

Εκροή 42 δισ.

Συνολικά από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον Ιούλιο του 2015, οπότε και επιβλήθηκαν τα capital controls, η εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες ξεπέρασε τα 42 δισ. ευρώ. Από την αρχή του έτους η μείωση φτάνει το 26%, με το ποσό των καταθέσεων στα πιστωτικά ιδρύματα να παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2003.


{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα