Μπλέκει κι άλλο ο Παπασταύρου!

Η Βουλή ζητεί Δικαστική συνδρομή για το «πόθεν έσχες» του. «Βόμβες» και για Μητρόπουλο, Ψυχάρη, Γκίκα, Σταθάκη

Νέες περιπέτειες για τον σύμβουλο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, καθώς φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι έχει προβλήματα με το «πόθεν έσχες» του. Μάλιστα, η αρμόδια επιτροπή ζήτησε τόσο για τον ίδιο όσο και για τους Αλέξη Μητρόπουλο και Γκίκα Χαρδούβελη δικαστική συνδρομή, προκειμένου να συνταχθεί σχετική εισήγηση. Να σημειωθεί ότι αυτή τη συνδρομή θα παράσχει ο δικαστής που είναι μέλος της ανωτέρω επιτροπής!

Την ίδια ώρα, κατά τις ίδιες πηγές, στη Βουλή έφτασε αίτημα από τον οικονομικό εισαγγελέα για τον έλεγχο των δηλώσεων του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη (πιθανότατα για τα δάνεια του ΔΟΛ, όπως διέρρευσε) στο πλαίσιο έρευνας της Δικαιοσύνης. Η επιτροπή, από την πλευρά της, ανέθεσε το θέμα στους ορκωτούς λογιστές.

Βόμβα επίσης έριξε ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βαρεμένος και για το περιβόητο «πόθεν έσχες» του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση ο ίδιος δεν έχει αποκρύψει από τη δήλωσή του μόνο το 1.000.000 ευρώ, αλλά και επιπλέον καταθέσεις, καθώς και συμμετοχές σε ακίνητα. Η διαφορά αυτή φέρεται ότι προέκυψε από τη σύγκριση του αρχικού «πόθεν έσχες» και του συμπληρωματικού που κατέθεσε για το οικονομικό έτος 2011. Υπογραμμίζεται ότι η επιτροπή αποφάσισε να γίνει δίχως την περαιτέρω εντολή της το άνοιγμα των λογαριασμών του, σε περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο. Είναι, πάντως, απορίας άξιο ότι η κυβέρνηση φρόντισε χθες να καλύψει πλήρως τον υπουργό, μια και, όπως έλεγαν αξιωματούχοι, «δεν υπάρχει θέμα και ο έλεγχος είναι θεμιτός».

Σε δήλωση-απάντησή του ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι οι επίμαχοι λογαριασμοί είναι της μητέρας του, με συνδικαιούχους τον ίδιο και τον αδελφό του, ενώ το 2014 έπαψε να συμμετέχει, ενώ για τα ακίνητα ισχυρίσθηκε ότι δεν υπάρχει παράλειψη.

Πέραν της υπόθεσης Σταθάκη στον εισαγγελέα παραπέμφθηκαν ακόμα 11 υπόχρεοι (δεν αφορά βουλευτές), καθώς δεν προσήλθαν να καταθέσουν διευκρινιστικά στοιχεία. Ακόμη οκτώ (μεταξύ των οποίων και ένας πρώην βουλευτής) δεν υπέβαλαν καθόλου «πόθεν έσχες», παρά το γεγονός ότι όφειλαν.

Τέλος, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, υπάρχει και ένας εν ενεργεία βουλευτής για τον οποίον προέκυψαν από τον έλεγχο φορολογικά θέματα χρήζοντα ελέγχου.
Τέλος, το Ελεγκτικό Συνέδριο καταλόγισε 1.850.000 ευρώ (κατάσχεση) στον πρώην υπουργό Γιάννη Ανθόπουλο και 150.000 ευρώ στον πρώην υπουργό Αριστείδη Τσιπλάκο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα