Κοινή άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου στη Μεσόγειο

Ολοκληρώνεται σήμερα η κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας και Αιγύπτου με την επωνυμία «Μέδουσα 2015». Διεξάγεται από την περασμένη Δευτέρα στη θαλάσσια περιοχή του νότιου νοτιοανατολικού Αιγαίου, του Κρητικού και Λιβυκού Πελάγους με τη συμμετοχή πλοίων των δύο Ναυτικών και μαχητικών αεροσκαφών F-16, τα οποία πραγματοποίησαν συνολικά 30 εξόδους.

Τα βασικά αντικείμενα συνεργασίας αφορούν ασκήσεις πυρών, αεράμυνας και προσβολής στόχων επιφανείας, θαλάσσιας αποτροπής, ηλεκτρονικού πολέμου και έρευνας διάσωσης. Μέρος της άσκησης παρακολούθησαν χθες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου αντιστράτηγος Mahmoud Hegazy επιβαίνοντας στη φρεγάτα «Ψαρά», αφού προηγουμένως είχαν επισκεφθεί την 115 Πτέρυγα Μάχης στην Κρήτη, όπου συνομίλησαν με τους χειριστές των F-16 και το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα