Εφορία: Πέντε «γιορτινές» μέρες για… πληρωμές

Εκατομμύρια νοικοκυριά και εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις καλούνται να εκπληρώσουν ταυτόχρονα έως και έξι διαφορετικές φορολογικές υποχρεώσεις στις έξι εργάσιμες ημέρες που απομένουν ως το τέλος του τρέχοντος έτους!

Συγκεκριμένα θα πρέπει να εκπληρωθούν οι ακόλουθες φορολογικές υποχρεώσεις:

  • Ο ΕΝΦΙΑ του 2015. Περίπου 5.900.000 θα πρέπει να πληρώσουν έως τις 31/12/2015 την 3η μηνιαία δόση του φόρου αυτού, η οποία αντιστοιχεί στο ένα πέμπτο της συνολικής οφειλής ΕΝΦΙΑ.
  • Τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2016. Πάνω από 4.200.000 κάτοχοι οχημάτων θα πρέπει ώσπου να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το επόμενο έτος. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να δώσει καμία παράταση στην προθεσμία αυτή.
  • Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που έχουν υπαχθεί σε ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο πρέπει ως τις 31/12/2015 να εξοφλήσουν ακόμη μία μηνιαία δόση των ρυθμίσεών τους.
  • Η επιπλέον προκαταβολή φόρου εισοδήματος για τους αγρότες. Εως τις 31/12/2015 οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα πρέπει να εξοφλήσουν τη δεύτερη δόση της επιπλέον προκαταβολής φόρου που τους επιβλήθηκε τον Οκτώβριο.
  • Ολες οι εταιρίες θα πρέπει να εξοφλήσουν ως τις 31/12/2015 την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2014.
  • Οι ανώνυμες εταιρίες, οι εταιρίες περιορισμένης ευθύνης και οι ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρίες οφείλουν ως τις 31/12/2015 να καταβάλουν τη δεύτερη και τελευταία μηνιαία δόση της επιπλέον προκαταβολής φόρου.

Το ωράριο

Ως τις 12.30 το μεσημέρι θα εξυπηρετούν το κοινό οι εφορίες τόσο σήμερα όσο και την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, καθώς είναι ημέρες ημιαργίας. Οπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, οι υπάλληλοι των υπηρεσιών της ΓΓΔΕ θα αποχωρήσουν από τις υπηρεσίες τους στις 13.30.

Στ. Κράλογλου


{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα