Φαρμάκι και πάλι από τον Σόιμπλε

Ο Γερμανός υπ. Οικονομικών συνεχίζει χωρίς δισταγμό την επίθεσή του στην Ελλάδα για το Προσφυγικό και αγνοεί τον Νταβούτογλου

Μπορεί ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, μολονότι έχει πάρει 3 δισ. ευρώ, να επιτίθεται στην Ευρώπη λέγοντας ότι «αν η Ε.Ε. δεν είναι μαζί μας σε αυτόν τον κοινό αγώνα, δεν θα πετύχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα στην επίλυση της προσφυγικής κρίσης», ο (εμμονικός) Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συνεχίζει να τα βάζει με την Ελλάδα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών (που πάντα έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του το Grexit) επικρίνει τη χώρα μας για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το Προσφυγικό. «Οι Ελληνες δεν πρέπει να ρίχνουν το φταίξιμο για τα προβλήματά τους μόνο στους άλλους, αλλά πρέπει να βλέπουν πώς θα γίνουν οι ίδιοι καλύτεροι» είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Bild am Sonntag». Μάλιστα, προσέθεσε ότι η Αθήνα εδώ και χρόνια έχει αγνοήσει τους κανόνες που υποχρεώνουν τους μετανάστες να υποβάλλουν αίτηση ασύλου στη χώρα της Ε.Ε. στην οποία φτάνουν πρώτα. Ο ίδιος επανέλαβε ότι τελικός στόχος θα πρέπει να είναι ένας κοινός ευρωπαϊκός στρατός. «Οι πόροι που δαπανούμε για 28 εθνικούς στρατούς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πολύ πιο αποτελεσματικά από κοινού» υπογράμμισε.

Τη σκυτάλη πήρε και ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Χοακίμ Χέρμαν, ο οποίος στην εφημερίδα «Die Welt am Sonntag» ήταν ακόμη πιο σκληρός απέναντι στη χώρα μας. «Αυτό που κάνει η Ελλάδα είναι μια φάρσα. Οποιαδήποτε χώρα δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. θα πρέπει να αποχωρεί από τη Ζώνη Σένγκεν» τόνισε σε έντονο ύφος και, φυσικά, σε γραμμή Σόιμπλε. Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο Αχμέτ Νταβούτογλου κουνάει επιδεικτικά το δάχτυλο σε ολόκληρη την Ευρώπη, ζητώντας επί της ουσίας όλα τα ανταλλάγματα που του προσφέρθηκαν και, μάλιστα, άμεσα! Από την πλευρά της η Ο. Γεροβασίλη υπενθύμισε με νόημα ότι η Ελλάδα δίνει μεγάλη μάχη ανθρωπισμού σε συνθήκες λιτότητας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα