Συγκοινωνίες: Αλαλούμ με τα κόμιστρα

Γιατί δεν εφαρμόστηκε η εξαγγελθείσα (από την 1η Ιανουαρίου) αύξηση των εισιτηρίων λόγω της αλλαγής του ΦΠΑ από το 13% στο 23% 

Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες. Η εξαγγελθείσα αύξηση του κομίστρου λόγω της αλλαγής του ΦΠΑ από το 13% στο 23% παραπέμπεται, απ’ ό,τι φαίνεται, για την ώρα στο άμεσο μέλλον προς τέρψιν, φυσικά, του επιβατικού κοινού των μέσων μεταφοράς της πρωτεύουσας.

Η ανακολουθία λόγων και έργων της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναδεικνύει την προχειρότητα του όλου σχεδιασμού, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο την οικονομική θέση του ΟΑΣΑ.

Στις 19 Νοεμβρίου 2015 ο Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωνε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2016 η τιμή των εισιτηρίων θα διαμορφωνόταν από 1,20 ευρώ σε 1,40 ευρώ για το ολόκληρο και από 0,60 ευρώ σε 0,70 ευρώ για το μισό, με παράλληλη αύξηση της χρονικής διάρκειας από τα 70 λεπτά στα 90 λεπτά. ήμερα το ημερολόγιο σημαδεύει την 5η Ιανουαρίου και ο σχεδιασμός του υπουργείου πάει περίπατο, καθώς ακόμα δεν έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα ορίζει το ακριβές ύψος της αύξησης, τη χρονική διάρκεια και την έναρξη ισχύος των νέων κομίστρων.

Ακόμα κι αν αυτό γίνει σήμερα, οι νέες τιμές των εισιτηρίων θα τεθούν σε ισχύ σε έναν με ενάμιση μήνα, καθώς θα πρέπει να αποσυρθούν τα παλιά εισιτήρια και να αντικατασταθούν με τα νέα, τα οποία όμως πρώτα πρέπει να εκτυπωθούν και να διανεμηθούν στα εκδοτήρια όλων των μέσων μεταφοράς της Αθήνας.

Το απόθεμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΑΣΑ διαθέτει περιορισμένο απόθεμα εισιτηρίων 1,40 ευρώ και διάρκειας 90 λεπτών, που απέμειναν πριν μειωθούν η αξία και η διάρκειά τους -τον Σεπτέμβριο του 2014- σε 1,20 ευρώ και 70 λεπτά, αντίστοιχα, φέρουν όμως το παλιό λογότυπο του ΟΑΣΑ.

Συνέπεια όλης αυτής της ανοργανωσιάς είναι κανείς να μη γνωρίζει πότε και πόσο θα αυξηθούν τα κόμιστρα. Το μόνο βέβαιο -μέχρι στιγμής πάντα- είναι ότι δεν θα αυξηθεί η τιμή των καρτών απεριορίστων διαδρομών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα