Η «βασίλισσα» των αιθέρων!

Επιμέλεια
Γιώργος Αδαμόπουλος

Η διεκδίκηση γυναικείου «στέμματος» του επί κοντώ στο επερχόμενο (σ.σ.: 17-20/3) Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Πόρτλαντ ίσως γίνει και… ελληνική υπόθεση. Τρεις μέρες μετά το πανελλήνιο ρεκόρ της Νικόλ Κυριακοπούλου με 4,81 μ. στη Στοκχόλμη, η Κατερίνα Στεφανίδη το κατέρριψε το Σάββατο, νικώντας στη Νέα Υόρκη με άλμα στα 4,90 μ., «διαλύοντας» και την προσωπική της καλύτερη επίδοση κατά 13 εκατοστά!

Η Στεφανίδη, που πέρασε με την πρώτη τα 4,50 μ., 4,60 μ., 4,70 μ., 4,80 μ. Και 4.90 μ. (απέτυχε στα 5 μ.), σημείωσε την τέταρτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο, μετά τις Ισινμπάγεβα (5,06 μ.), Σουρ (5,03 μ.), Σίλβα (4,91 μ.), και τη δεύτερη φετινή (μετά τη Σουρ), έχοντας πλέον βελτιώσει κατά… 55 εκατοστά το ρεκόρ της από το 2012 κι έπειτα!

Η Νικόλ Κυριακοπούλου δεν κατάφερε να απαντήσει χθες στο μίτινγκ του Κλερμόν, αφού έμεινε δεύτερη στον αγώνα πίσω από τη Φαμπιάνα Μούρερ με 4,71 μ. και αποτυγχάνοντας στα 4,81 μ. Στο ίδιο μίτινγκ, πάντως, ξεχώρισε και πάλι στο επί κοντώ Ανδρών ο Κώστας Φιλιππίδης, που κατέλαβε την τρίτη θέση με 5,84 μ., πίσω από Λαβιλενί (6,02 μ.), Μπαρμπέρ (5,91 μ.). Με επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ στον κλειστό στίβο και είναι η τέταρτη καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο!

• ΞΙΦΑΣΚΙΑ: Το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, τον ερχόμενο Αύγουστο, εξασφάλισε η Βάσω Βουγιούκα με την όγδοη θέση που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης στο Βέλγιο! Η 29χρονη αθλήτρια ηττήθηκε 15-14 στον προημιτελικό τη Ρωσίδα Εγκόριαν (είχε επικρατήσει 15-12 της Κινέζας Σάο στους «64» και 15-12 της Ρωσίδας Κομάντσουκ στους «32»), όμως αύξησε κι άλλο την ελληνική αποστολή για το Ρίο, που φτάνει πλέον τα 54 μέλη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα