Ο Βασίλης στρώνει τραπέζι!

Ο Καλλίδης προτείνει συνταγές για υγιεινή  διατροφή αλλά και για τη Σαρακοστή

Από τη Μαρία Ανδρέου

«Nηστεία με το ζόρι δεν γίνεται. Δεν είναι μία διαδικασία… τυραννίας, αλλά χαρά. Η παράδοση μας έχει δώσει όμορφες συνταγές καθ’ όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής. Αν και για εμένα η εγκράτεια δεν πρέπει να γίνεται μόνο στο φαγητό, αλλά κυρίως στα λόγια και τις σκέψεις».
Ο Βασίλης Καλλίδης, ο δημοφιλής σεφ που πάντα φροντίζει για την ισορροπημένη διατροφή της ελληνικής οικογένειας τόσο μέσα από την καθημερινή εκπομπή του Alpha «Ελένη» όσο και από τις δικές του τηλεοπτικές παραγωγές, για τις οποίες δουλεύει με μεράκι, εξέφρασε, μιλώντας στη «δημοκρατία», τη βαθιά πίστη του προς την Ορθοδοξία μας και αναφέρθηκε στις σχέσεις του με την παράδοση.

«Πάντα μέσα από την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη προσπαθώ να μυήσω τις νοικοκυρές στην υγιεινή διατροφή. Με το να τρώμε καθ’ όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής χαλβά, όσπρια, ψωμί, υδατάνθρακες, στο τέλος του Απριλίου θα έχουμε βάλει και πέντε κιλά παραπάνω. Αρα αυτομάτως ακυρώνεται η έννοια της εγκράτειας. Λόγω της εργασίας μου δεν μπορώ να νηστέψω όλη τη Σαρακοστή. Αλλά το κάνω πάντα τη Μεγάλη Εβδομάδα. Μεγάλη Παρασκευή μπορεί και να μη φάω τίποτα. Και νιώθω μεγάλη κατάνυξη κάνοντάς το. Δεν αισθάνομαι καμία στέρηση ούτε προσπαθώ να αντικαταστήσω την πείνα μου με κάτι ιδιαίτερο για να χορτάσω» αναφέρει ο Βασίλης Καλλίδης και συμπληρώνει: «Ως σεφ συνιστώ στις νοικοκυρές τα ωμά υλικά, τους ξηρούς καρπούς, τις σαλάτες, το καστανό ρύζι, το ταχίνι, τα φρέσκα θαλασσινά. Πολύ ωραίο φαγητό είναι οι σουπιές με το σπανάκι. Μπορούμε να φτιάξουμε ταχινόσουπα ή τοματόσουπα».

Πάντως για την Καθαρή Δευτέρα ο Βασίλης Καλλίδης θα μας στρώσει ένα τηλεοπτικό τραπέζι, παρέα με την Ελένη, από τα λίγα: «Για εμένα στην αυλή και στο σπιτικό μας πρέπει να υπάρχουν στο τραπέζι μας ραπανάκια, πράσα, κρεμμυδάκια, λευκή ταραμοσαλάτα, αφράτη λαγάνα, χταποδάκι ξιδάτο, φασόλια, ντολμαδάκια, θράψαλα και χαλβάς από τον μπακάλη. Και πάνω από όλα, ο χαρταετός και τα παιχνίδια στη φύση. Δεν χρειάζεται να κάνουμε ακριβές συνταγές. Στην εκπομπή της Ελένης αυτό συμβουλεύω τους τηλεθεατές μας: φτιάξτε εύκολα, οικονομικά πιάτα, με προϊόντα από τη λαϊκή. Τι καλύτερο από τα φρέσκα λαχανικά της ελληνικής γης;»

Ο αγαπητός μάγειρας και ο εκλεκτός της «ωραίας Ελένης», που απολαμβάνει καθημερινά τα πιάτα του, σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζει από τον Οκτώβριο μια νέα τηλεοπτική παραγωγή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα