Θεσσαλονίκη: Ξεπουλούν επαύλεις λόγω θέρμανσης!

Οι μισές κατοικίες σε Πανόραμα, Ρετζίκι, αλλά και Ωραιόκαστρο χωρίς καλοριφέρ! Και οι ιδιοκτήτες τους τις «σκοτώνουν»!

Ρεπορτάζ
Μαρία Μαθιοπούλου

Πέντε στις δέκα κατοικίες στα μέχρι πρότινος πλούσια «βόρεια προάστια» της Θεσσαλονίκης δεν έχουν θέρμανση! Πολλοί ιδιοκτήτες μεζονετών επιφάνειας 200-400 τ.μ. στο Πανόραμα, στο Ωραιόκαστρο και το Ρετζίκι δεν μπορούν πια να αντεπεξέλθουν στο κόστος και είτε επιλέγουν να περιορίσουν σε έναν χώρο 20-30 τ.μ. τη θέρμανση αφήνοντας το υπόλοιπο σπίτι κρύο είτε σταματούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς και η παροχή κόβεται.

Πρόκειται κατά κύριο λόγο για επιχειρηματίες και επαγγελματίες που έπεσαν έξω και δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που συνοδεύουν τα μεγάλα σπίτια τους, τα οποία αποκτήθηκαν τις εποχές των παχέων αγελάδων. Είναι δε συνήθως άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, με τα παιδιά τους να είναι έχουν ήδη φύγει από την οικογενειακή εστία.
Οπως αναφέρει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Νομού Θεσσαλονίκης Αγγελος Πασαλίδης, πρόκειται για μια λυπηρή πραγματικότητα, με την οποία έρχονται σε επαφή όλο τον τελευταίο καιρό οι μεσίτες της πόλης. Αλλωστε οι ιδιοκτήτες ζητούν τη βοήθεια των μεσιτών, αφού προσπαθούν να πουλήσουν τα μεγάλα αυτά ακίνητα και μάλιστα σε σκοτωμένες τιμές, χωρίς να τα καταφέρνουν.

«Η εικόνα ανθρώπων που κάποτε είχαν οικονομική επιφάνεια να σφίγγουν τα πανωφόρια πάνω τους, επειδή στο σπίτι τους έχει κρύο, είναι απίστευτη. Βλέπουμε ένα φαινόμενο φτωχοποίησης, το οποίο παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις σε αυτές τις περιοχές» σημειώνει ο κ. Πασαλίδης και εξηγεί πως οι άλλοτε εύρωστοι αστοί είναι πλέον παγιδευμένοι σε κατοικίες που έχασαν τα δύο τρίτα της εμπορικής αξίας τους και παρά ταύτα δεν μπορούν να πουληθούν, αφού η ζήτηση είναι ελάχιστη.
Πλέον οι τιμές πώλησης στις περιοχές αυτές κυμαίνονται από 1.000 έως 1.500 ευρώ το τ.μ., όταν τις καλές εποχές άρχιζαν από 1.800 ευρώ και έφταναν τα 3.500 ευρώ το τ.μ. Ετσι μια κατοικία 200 τ.μ. στο Πανόραμα, που κόστιζε κάποτε 500.000 ευρώ, πλέον πωλείται 250.000 ευρώ και πάλι δεν βρίσκονται ενδιαφερόμενοι να την αγοράσουν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα