Αυτή είναι η συμμορία των «10»

Οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των μελών σπείρας που έμπαινε σε σπίτια κυρίως στη δυτ. Αττική,, χτυπώντας τους ενοίκους

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των μελών της συμμορίας που πραγματοποιούσε βίαιες ληστείες στη δυτική Αττική. Πρόκειται για εννέα άνδρες και μία κοπέλα, 19 έως 31 ετών, από την Αγία Βαρβάρα, το Χαϊδάρι και το κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι είχαν οργανώσει 16 ληστρικές επιδρομές και μία απόπειρα ληστείας σε κατοικίες στην Αγία Βαρβάρα, στο Περιστέρι και το Καματερό, με συνολική λεία άνω των 300.000 ευρώ!

Οι δράστες εντόπιζαν τα σπίτια-στόχους και εισέρχονταν σε αυτά πρωινές ώρες, όσο οι ένοικοι βρίσκονταν εντός, ακινητοποιούσαν τα θύματά τους με την απειλή κατσαβιδιών ή μαχαιριών, ενώ πολλές φορές χτυπούσαν βάναυσα τους ενοίκους για να αποσπάσουν κοσμήματα ή για να τους αποκαλύψουν τα σημεία όπου τυχόν έκρυβαν χρήματα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε αρκετές περιπτώσεις φρόντιζαν να κόβουν τα καλώδια από σταθερά τηλέφωνα, έδεναν τα θύματά τους χειροπόδαρα και στη συνέχεια «χτένιζαν» το σπίτι για κοσμήματα και χρήματα. Βασικό χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης συμμορίας ήταν ότι χρησιμοποιούσε ασυρμάτους για να παρακολουθεί τις συχνότητες της Αστυνομίας, ενώ παράλληλα κάποια από τα μέλη της παρέμεναν έξω από τις οικίες, ως «τσιλιαδόροι». Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας τετελεσμένης και σε απόπειρα, της αντίστασης, της οπλοφορίας και της οπλοκατοχής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα