Η έξοδος από έναν «Γυάλινο κόσμο»!

Η νεαρή ηθοποιός Στέλλα Βογιατζάκη που πρωταγωνιστεί στο έργο του Τ. Ουίλιαμς, μιλά για τον ρόλο της και τα επόμενα σχέδιά της 

Ρεπορτάζ
Γιώτα Βαζούρα

Στον «Γυάλινο κόσμο» του Τενεσί Ουίλιαμς εκείνη, ως Λόρα, είναι η πιο ευάλωτη και εύθραυστη παρουσία πάνω στο σανίδι. Η νεαρή ηθοποιός Στέλλα Βογιατζάκη πρωταγωνιστεί στο σπουδαίο θεατρικό κείμενο του κορυφαίου Αμερικανού συγγραφέα, το οποίο παρουσιάζεται την περίοδο αυτή στο θέατρο Εμπορικόν. Με αφορμή το ανέβασμα της παράστασης -για δεύτερη συνεχή χρονιά-, η ηθοποιός μιλά για τη συνεργασία της με τον Δημήτρη Καταλειφό και τη Θέμιδα Μπαζάκα, το συγγραφικό μεγαλείο του Ουίλιαμς και αποκαλύπτει τα επόμενα θεατρικά σχέδιά της.
«Το εν λόγω έργο είναι βαθιά επηρεασμένο από τη ζωή του Αμερικανού συγγραφέα, καθώς ακούγονται απόηχοι από τη ζωή και τη σχέση του με την οικογένειά του, και ιδιαίτερα με την αδελφή του, την οποία ενσαρκώνω. Εκείνη έπασχε από σχιζοφρένεια και ο Ουίλιαμς της είχε ιδιαίτερη αδυναμία. Ο “Γυάλινος κόσμος” είναι ένα έργο μνήμης, βαθιά συναισθηματικό» αναφέρει στη «δημοκρατία» η νεαρή ηθοποιός.

Ο καταπιεσμένος Τομ

Αυτή είναι μάλιστα η δεύτερη χρονιά που ανεβαίνει το συγκεκριμένο έργο με τον ίδιο θίασο και τον Δημήτρη Καταλειφό να ενσαρκώνει τον εγκλωβισμένο και βαθιά καταπιεσμένο Τομ, έναν ρόλο που είναι βασισμένος στην προσωπικότητα του Ουίλιαμς. Μαζί τους επί σκηνής βρίσκονται η Θέμις Μπαζάκα και ο Κωνσταντίνος Γώγουλος. Τι έχει αποκομίσει όμως η ταλαντούχα νεαρή από τη συνεργασία της με τους δύο σπουδαίους πρωταγωνιστές;

«Το να δουλεύεις με τόσο καταξιωμένους ηθοποιούς είναι μια πολύτιμη εμπειρία από μόνο του, κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι καινούργιο πάνω στη δουλειά μας» λέει η κυρία Βογιατζάκη για τη… θητεία της στο σανίδι πλάι τους.
Η Λόρα που υποδύεται είναι η κόρη της οικογένειας, ένα ευάλωτο και βαθιά συναισθηματικό πλάσμα που φοβάται τους ανθρώπους, έχει αναπηρία στο ένα πόδι και ξοδεύει ώρες ολόκληρες για να περιποιείται τη συλλογή με τα γυάλινα ζωάκια. Σε αυτά μάλιστα προσπαθεί να βρίσκει διέξοδο από την καθημερινότητα που την πνίγει, δημιουργώντας έναν γυάλινο κόσμο. Εχει ομοιότητες με την ηρωίδα που ενδύεται; «Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος και πιο ειδικά κάθε ερμηνευτής έχει μια ολοκληρωμένη γκάμα συναισθημάτων, από τα πιο έντονα μέχρι και τα πιο ήπια. Οι ρόλοι μάς δίνουν την ευκαιρία να δώσουμε διέξοδο σε αυτά τα συναισθήματα και να πειραματιστούμε με εκδοχές τού εγώ μας που η πραγματική ζωή δεν μας επιτρέπει».

Απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, η Στέλλα θυμάται με θέρμη και νοσταλγία τα χρόνια της θητείας της στη σχολή υποκριτικής. «Οι καθηγητές και οι συμφοιτητές μου εκεί ήταν και είναι για εμένα μια οικογένεια στην οποία ανατρέχω πάντα στα καλά και στα δύσκολα» αναφέρει. Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει κάνει η Ελένη Σκότη.

Info: Η παράσταση «Ο γυάλινος κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη παρουσιάζεται στο θέατρο Εμπορικόν (Σαρρή 11, Ψυρρή). Παίζουν οι Δημήτρης Καταλειφός, Θέμις Μπαζάκα, Στέλλα Βογιατζάκη, Κωνσταντίνος Γώγουλος.

Στα σκαριά και η Μαρκησία ντε Σαντ

Ποια είναι τα επόμενα θεατρικά της σχέδια; «Εχω ξεκινήσει να δουλεύω σε ένα έργο του Yukio Mishima, το “Μαρκησία ντε Σαντ”. Θα παρουσιαστεί στα τέλη Μαρτίου, σε σκηνοθεσία Ζαμπίας Πατεράκη».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα