Αποκαλύψεις απόψε στο «Checkpoint»

Ενα «τρίγωνο» που σχηματίζεται από τράπεζες της Ανατολής, από offshore με έδρα τον Παναμά ή άλλους φορολογικούς παραδείσους και από τα οικονομικά σκάνδαλα που ξεσπούν στη χώρα μας αποκαλύπτεται σήμερα στο ελληνικό κοινό μέσα από την εκπομπή «Checkpoint Alpha», η οποία μεταδίδεται λίγο μετά τα μεσάνυχτα και παρουσιάζει η Γιάννα Παπαδάκου (φωτό).

Για τις διαδρομές του μαύρου χρήματος η δημοσιογράφος φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, ένα 10λεπτο βίντεο στο οποίο οι δημοσιογράφοι της γερμανικής εφημερίδας «Suddeutsche Zeitung» περιγράφουν με ακρίβεια, λεπτό προς λεπτό, όλο το χρονικό της μεγαλύτερης διαρροής του κόσμου. Οι πρωταγωνιστές της αποκάλυψης δίνουν συγκλονιστικά στοιχεία, από τη μέθοδο που ακολούθησαν για να αποκρυπτογραφήσουν τα εκατομμύρια έγγραφα της μικρής δικηγορικής εταιρίας Mossack Fonseca.

Επίσης, φιλοξενεί δηλώσεις του ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάντζ για τα Panama Papers, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι λόγω των δικαστικών διώξεων οι δημοσιογράφοι στην εφημερίδα «Suddeutsche Ζeitung» δεν μπορούν να δημοσιεύσουν τα έγγραφα που διαθέτουν, παρά μόνο να πουν ιστορίες, ενώ ζητάει να υπάρξει μια μορφή ασυλίας για τους πληροφοριοδότες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα