Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα διαλυθεί σύντομα

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην Washington Post, κατηγορώντας τον για ψέματα προς τον ελληνικό λαό.

Στη συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΝΔ ζητά την διεξαγωγή εκλογών, δηλώνοντας έτοιμος. «Είμαι, ναι, γιατί πιστεύω πως θα μπορούσαμε να έχουμε μια πολύ καλύτερη κυβέρνηση από την υπάρχουσα», τονίζει, εκφράζοντας την πεποίθηση πως μπορεί να τα καταφέρει στο «τιμόνι» της χώρας.

«Αν δεν το πίστευα, δεν θα έκανα αυτή τη δουλειά. Θεωρώ πως η Ελλάδα, πρώτα απ’ όλα, έχει ανάγκη από μία σοβαρή και ικανή κυβέρνηση με ικανούς ανθρώπους στις βασικές θέσεις. Νομίζω, ότι αν κάνουμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις, η οικονομία θα αυξηθεί και πάλι, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα σταματήσουμε τους νέους, που εγκαταλείπουν την χώρα, για μια θέση εργασίας στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα διαρκέσει. «Θα μπορούσε να διαλυθεί ανά πάσα στιγμή», τονίζει.

Σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην αμερικανική εφημερίδα, ο κ. Μητσοτάκης μιλά για το πώς θα βγάλει την Ελλάδα από την οικονομική στασιμότητα, ενώ αναφέρεται και στην προσφυγική κρίση.

Σε ερώτηση για το εάν είναι υπέρ των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απαιτεί το ΔΝΤ, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει πως «συμφωνώ με ένα σημαντικό ποσοστό από αυτές και πιο συγκεκριμένα με τις ιδιωτικοποιήσεις. Υπάρχουν πολλά ”φιλέτα” που θα μπορούσαν να πωληθούν σε λογικές τιμές».
«Αν θες να πραγματικά να προσελκύσεις σημαντικές ξένες επενδύσεις, θα πρέπει να πουλήσεις κρατικά περιουσιακά στοιχεία», τονίζει, απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση για το εάν μπορούν να έρθουν ξένες επενδύσεις χωρίς να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

«Νομίζω πως κανείς δεν πρόκειται να αγοράσει ρητορική, θέλει να δει αποτελέσματα», αναφέρει.

Σχετικά με τις διαφορές του ΔΝΤ με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει πως η διαφορά τους έχει να κάνει με το ζήτημα του χρέους. «Το Ταμείο θεωρεί πως το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο», λέει.

Για το αν συμφωνεί, απαντά: «Σίγουρα χρειάζεται παρέμβαση από την άλλη πλευρά».

«Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες, αν όχι περισσότερο απαραίτητες από την αναδιάρθρωση του χρέους. Ο Αλέξης Τσίπρας βάζει όλα τα αυγά σε ένα καλάθι: αναδιάρθρωση χρέους. Ποτέ δεν ήθελε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλη ζημιά», επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης και εξηγεί:

«Η χώρα βρίσκεται σε οικονομική ύφεση. Είμαστε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επέβαλλε capital controls, με τις τράπεζές μας να κλείνουν για τρεις εβδομάδες».

Ο Τσίπρας εξαπάτησε τον λαό. Είπε ψέματα αριστερά, δεξιά αλλά και στο κέντρο για να πάρει την εξουσία.

«Δεν υπήρχε εκροή καταθέσεων από την χώρα», αναρωτιέται η δημοσιογράφος Lally Weymouth.

«Γιατί, όμως;», απαντά ο πρόεδρος της ΝΔ και συνεχίζει: «Επειδή, απέτυχε να συμφωνήσει με τους θεσμούς, όταν είχε την ευκαιρία. Οι διαπραγματεύσεις ήταν ένα μεγάλο φιάσκο. [Ο Αλέξης Τσίπρας] φταίει για τις τράπεζες και για το γεγονός πως η οικονομία προσπαθεί ακόμα να ανακάμψει. Υπάρχει ανικανότητα σε αυτή την κυβέρνηση, χαρακτηριστικό που το δείχνει σε όλα τα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένου και της μεταναστευτικής κρίσης».

Μιλώντας για την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει πως η εύκολη λύση δεν υπάρχει και κατηγορεί τον κυβερνητικό χειρισμό επί του ζητήματος.

«Δεν μπόρεσαν καν να χτίσουν στρατόπεδα σε όλη την χώρα για 50.000 ανθρώπους, που έχουν ”κολλήσει’ στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια κυβέρνηση με μηδενική εμπειρία. Ποτέ δεν έτρεξε τίποτε. Είναι όλοι αριστεριστές που αισθάνονται άνετα πίνοντας τον καφέ τους και κάνοντας όνειρα για επανάσταση. Ο Τσίπρας εξαπάτησε τον λαό. Είπε ψέματα αριστερά, δεξιά αλλά και στο κέντρο για να πάρει την εξουσία. Υποσχέθηκε τα πάντα σε όλους. Δυστυχώς, οι Ελληνες τον πίστεψαν».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει λόγο για προσπάθεια του κ. Τσίπρα να ελέγξει τα ΜΜΕ, πράξη που την χαρακτηρίζει «απαράδεκτη».

«Εχουμε έναν ανεξάρτητο οργανισμό που είναι υπεύθυνος για την αδειοδότηση των ΜΜΕ και την ρύθμιση αυτών. Από αυτήν την αρχή έχει αφαιρεθεί η ευθύνη και έχει δοθεί στον καλύτερό του φίλο, που τυχαίνει να είναι και υπουργός για τα μέσα ενημέρωσης. Και αποφάσισαν να δώσουν τέσσερις άδειες αντί για οκτώ. Αυτός είναι ένας άνετος τρόπος ελέγχου των ΜΜΕ», επισημαίνει και συμπληρώνει:

«Αν δεν πάρουν άδεια (οι άλλοι τέσσερις σταθμοί) θα κλείσουν. Παράλληλα, έχει παρέμβει στη Δικαιοσύνη, με τον υπουργό Δικαιοσύνης να λέει στους δικαστές τι να κάνουν σε διάφορες περιπτώσεις».

«Ενας από τους λόγους που ζητάω εκλογές είναι επειδή αισθάνομαι πως υπάρχει διάβρωση των Δημοκρατικών θεσμών μας», καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα