Νέο ωριαίο δελτίο από ΕΡΤ1

Με παρουσιαστή τον Ν. Αγγελίδη και με επίκεντρο την περιφέρεια!

Από τη
Μαρία Ανδρέου

Με στόχο να απλώσει το χέρι στην κοινωνία ξεκινά απόψε, στις 18.00, το νέο ωριαίο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, με κεντρικό παρουσιαστή τον Νίκο Αγγελίδη. Σκοπός του δελτίου η αποκεντρωμένη ενημέρωση με επίκεντρο τον άνθρωπο. «Εχω μια άποψη. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Γι’ αυτό μπορεί από τις 18.00 έως τις 18.30 να παρουσιάζουμε την επικαιρότητα, αλλά από τις 18.30 έως και τις 19.00 θα υπάρχει η ενότητα που θα τιτλοφορείται “Ωρα Ελλάδας”, όπου ανταποκριτές της ΕΡΤ από όλες τις πόλεις της πατρίδας μας αλλά και από βασικές πρωτεύουσες του εξωτερικού θα μας δίνουν τον παλμό της περιφέρειας.

Επίσης, θα ενημερώνουν την ομογένεια για τα όσα όμορφα γίνονται στα πατρογονικά εδάφη» αναφέρει στη «δημοκρατία» ο δημοσιογράφος. Και συμπληρώνει: «Φυσικά στην πρεμιέρα του δελτίου, στη σκαλέτα των θεμάτων μας, θα έχουν πρώτη θέση το Προσφυγικό και η οικονομική κρίση, αλλά μετά τις 18.30 την τιμητική του θα έχει το ελληνικό λάδι. Το πώς πρέπει να γίνεται το σωστό κλάδεμα της ελιάς ή ο τρόπος να παράγουμε ποιοτικό λάδι και να το συσκευάζουμε με μοντέρνο τρόπο και με αισθητική, ώστε να γεμίσουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ στο εξωτερικό αλλά και των καταστημάτων με προϊόντα ντελικατέσεν. Γιατί το ελληνικό λάδι δεν είναι μόνο εύγευστο και υγιεινό, αλλά και θεραπευτικό».

Για τον Νίκο Αγγελίδη μείζον θέμα είναι ο τουρισμός μας και γι’ αυτόν τον τομέα θα γίνει ενδελεχής έρευνα.
«Βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου. Παρά τα όσα καταγράφουν οι κάμερες με τους πρόσφυγες, οι τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους και αυτό είναι παρήγορο. Η χώρα μας έχει ζήσει την προσφυγιά τόσο με τη Μικρασιατική Καταστροφή, όπου ξεριζώθηκαν πληθυσμοί με πολύ άγριο τρόπο από τη Σμύρνη και τα παράλια, όσο και από την Κωνσταντινούπολη. Και να μην ξεχνάμε και τους πρόσφυγες από τον Πόντο και τη δραματική τους περιπέτεια» σημειώνει ο ρεπόρτερ. Και υπογραμμίζει: «Αρα ο λαός μας δεν μπορεί να μην είναι αλληλέγγυος με τους Σύριους πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν ένα ικανοποιητικό οικονομικό και μορφωτικό επίπεδο ζωής και μέσα σε πέντε χρόνια τα έχασαν όλα και έφυγαν κυνηγημένοι από τη χώρα τους για να σώσουν τη ζωή τους από τις βόμβες. Αλλωστε η βασική τους πρόθεση δεν είναι να μείνουν στην Ελλάδα αλλά να πάνε στη Γερμανία, εκεί που βρίσκονται κάποιοι από τους συγγενείς τους.

Τα προβλήματα της Ελλάδας τα γνωρίζουν. Το άσχημο είναι ότι κάποιοι προσπαθούν να στήσουν μέσω της παραπληροφόρησης ένα παιχνίδι με τους πρόσφυγες και αυτό είναι ανήθικο. Εχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ψυχές που πρέπει να μετακινηθούν από τις σκηνές στους καταυλισμούς με νηφαλιότητα και να επικρατήσει η λογική».
Σκοπός του νέου κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ1 είναι να φέρει στο φως της δημοσιότητας και να ανακαλύψει θέματα που δεν παρουσιάζουν τα άλλα δελτία ειδήσεων, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των ομογενών μας που διψάνε για χρώμα ελληνικό, παράδοση, πολιτισμό, λαογραφία.

Η επικοινωνία με την τρίτη ηλικία

Ηδη τα περισσότερα τηλεφωνήματα που παίρνει το δελτίο προτού καν ξεκινήσει είναι από τους συνταξιούχους: «Είναι το θέμα που με πληγώνει. Οι παππούδες μας με 380 ευρώ σύνταξη; Αυτός είναι ο δρόμος που υποδεικνύουν οι δανειστές μας; Της ένδειας; Αυτή είναι η Ευρώπη της ανθρωπιάς ή της εξαθλίωσης; Υπάρχει χαμηλότερο σκαλί για ένα Ευρωπαίο πολίτη που έχει φτάσει στα 70 του χρόνια;» αναρωτιέται ο δημοσιογράφος. Και συνεχίζει:«Επειδή έρχονται και οι άγιες μέρες του Πάσχα, θα ευχηθώ ένα πράγμα να μη χάσουμε ως λαός: Το χαμόγελό μας, την αγάπη μας για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, γι’ αυτό ας συνδράμουμε στον αυριανό ραδιομαραθώνιο της UNICEF, και τα έθιμα μας. Θα καλύψουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα και της Ορθοδοξίας σε πολλές πόλεις και νησιά της χώρας μας, ύστερα και από αίτημα των Ελλήνων της διασποράς, για να γεμίσουν φως οι οθόνες μας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα