Ολες οι εξελίξεις για το Mega!

Οι μέτοχοι βάζουν 3.000.000€ από τις 22.500.000 της αύξησης κεφαλαίου

Από τη Μαρία Ανδρέου

Σε καταρχήν συμφωνία για τη διάσωση του Μega έφτασαν οι μέτοχοι, που όπως φάνηκε θέλουν να κρατήσουν το κανάλι ζωντανό. Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις το τελευταίο 24ωρο, με τους 550 εργαζομένους να περνούν δύσκολες στιγμές αγωνιώντας για το μέλλον τους. Χθες το απόγευμα, το διοικητικό συμβούλιο του καναλιού της Μεσογείων συμφώνησε και αποφάσισε να καταβάλει το ποσό των 3.000.000 ευρώ ως προκαταβολή έναντι των 22.500.000 ευρώ που ζητείται για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου από τις τράπεζες.

Το θέμα είναι τώρα πώς θα «απαντήσουν» οι τράπεζες, ώστε να καλυφθούν οι βασικές εκκρεμότητες του σταθμού και, πιο συγκεκριμένα, η αποπληρωμή των οφειλομένων προς τους εργαζομένους, οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες. Υπενθυμίζεται ότι οι δεσμευμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί του καναλιού περιέχουν το ποσό των 4.000.000 ευρώ, το οποίο η διοίκηση του σταθμού δεσμεύεται ότι μπορεί να αξιοποιηθεί και για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων.

Η θετική έκβαση, όπως φαίνεται από την ανακοίνωση, είναι ότι υπάρχει πρόθεση να συμμετέχουν όλοι οι μέτοχοι, καθώς και τρίτοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για το «φιλί ζωής» προς το Mega. Η Τηλέτυπος Α.Ε. - Mega Channel εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. (Mega Channel) έλαβε γνώση των προτάσεων μετόχων που εκπροσωπούν την απόλυτη πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και τρίτων ενδιαφερομένων επενδυτών που έχουν εκδηλώσει σχετικώς ενδιαφέρον, να συμμετάσχουν στην ήδη αποφασισθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, συνεισφέροντας όλοι οι μέτοχοι και οι τρίτοι ενδιαφερόμενοι από κοινού. Καταρχήν εκδηλώθηκε η πρόθεση να κατατεθεί άμεσα προκαταβολή έναντι της εν λόγω αυξήσεως, ύψους 3.000.000 ευρώ.

Το Δ.Σ. θα προχωρήσει άμεσα σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρίας και την άμεση απελευθέρωση των διαθεσίμων της». Οι εργαζόμενοι του σταθμού θα έχουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι νέα συνέλευση προκειμένου να ενημερωθούν για τις νέες εξελίξεις, ωστόσο χθες το απόγευμα πήραν τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα.