«Με κάνατε και ντράπηκα»!

Η έκρηξη του Δ. Κοντομηνά στον αέρα της εκπομπής «Happy Day»

Πρωτοφανής -για τα ελληνικά τηλεοπτικά χρονικά- παρέμβαση του Δημήτρη Κοντομηνά στον αέρα του «Happy Day». Ο πρόεδρος του Αlpha σε ζωντανή τηλεφωνική επικοινωνία επέπληξε άγρια τη Σταματίνα Τσιμτσιλή και το πάνελ της εκπομπής καθώς θεώρησε καθήκον του να υπεραμυνθεί της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που ένιωσε ότι επλήγη μέσω όσων ειπώθηκαν στην πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή. Η ομάδα της παραγωγής σχολίαζε χθες το πρωί ρεπορτάζ που αφορούσε την ένταξη των Φούρνων Ικαρίας στο Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του θεραπευτηρίου να συμπαραστέκεται σε οικογένειες που προσπαθούν να επιβιώσουν στο νησί της άγονης γραμμής παρά τις δυσκολίες.

«Αναψε φωτιές»

Ο Δημήτρης Παπανώτας ήταν εκείνος που άναψε φωτιές με το σχόλιό του ότι «αυτό δεν μας κάνει υπερήφανους ως κράτος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όταν η υγεία των παιδιών ενός ελληνικού νησιού εξαρτάται από την ελεημοσύνη».

Τα λεγόμενά του έκαναν τον Δήμο Βερύκιο, ο οποίος βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση με το ραδιόφωνο του Αlpha, να εγκαταλείψει το στούντιο πετώντας τα ακουστικά του. Επιστρέφοντας ανακοίνωσε την επιθυμία του Δημήτρη Κοντομηνά να παρέμβει τηλεφωνικά στον αέρα της εκπομπής:
«Ντράπηκα όσο δεν έχω ντραπεί στη ζωή μου με όλα αυτά που άκουσα σήμερα από Ελληνες οι οποίοι δουλεύουν σε ένα κανάλι που προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τον κόσμο και τους ανθρώπους. Επιχειρηματίας, μέσω της ιδιωτικής του πρωτοβουλίας, που πληρώνει εκατομμύρια σε φόρους και στον οποίο δουλεύουν χιλιάδες άνθρωποι, βάζει τα χρήματά του, τον χρόνο του, πηγαίνει και κάνει ολόκληρο ταξίδι με την οικογένειά του για να δώσει χαρά κι ελπίδα ώστε να μείνει ο κόσμος σε αυτά τα έρημα νησιά, και τον κρίνουμε;» είπε σε έντονο τόνο ο καναλάρχης. Και συνέχισε στο ίδιο ύφος: «Το κράτος δεν μπορεί να σταθεί πουθενά. Κάθε μέρα το ζούμε. Βλέπετε τι έγινε με τον Ερυθρό Σταυρό που τον κατακλέψανε και τα χρήματα χαθήκανε; Και αντί να πούμε συγχαρητήρια σε αυτόν τον Ελληνα επιχειρηματία, που θα δίνει από τα λεφτά του σε κάθε παντρεμένο ζευγάρι του νησιού, σε κάθε γυναίκα για να γεννήσει δωρεάν και θα φροντίζει και το παιδί τους μέχρι τα δεκατέσσερά του χρόνια, τον καταδικάζουμε;»

Η παρέμβαση του κ. Κοντομηνά, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. «Τα ελληνικά νοσοκομεία έχουν πεθάνει. Αυτά δεν τα βλέπετε; Ασχολούμαστε με τους επιχειρηματίες που κλέβουν το κράτος, που κάνουν λαθρεμπόριο πετρελαίου, τσιγάρων, κοκαΐνης και δεν συγχαίρουμε αυτή την ιδιωτική πρωτοβουλία που βοηθάει ένα νησί που κοντεύει να αδειάσει από πληθυσμό και βρίσκεται δίπλα στην Τουρκία, με τους Τούρκους να το καλοβλέπουν. Και από την άλλη μεριά, διαπληκτίζεστε για το παλαιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό, για μια επένδυση στην οποία θα δουλέψουν δέκα χιλιάδες Ελληνες και θα πέσουν 10 δισεκατομμύρια σε αυτό το έργο. Σε μια περιοχή που θα γίνει σαν το Μόντε Κάρλο, την Κυανή Ακτή, τη στιγμή που έχει γεμίσει πρόσφυγες, απατεώνες και πορνεία; Σας παρακαλώ, ντρέπομαι για αυτά που άκουσα σήμερα. Καθόμαστε και λέμε βλακείες! Είναι ντροπή μας να τα λέμε αυτά! Ζητήστε ένα “συγγνώμη”»!

«Σας προσέχουμε, χετε τον μισθό σας και λέτε βλακείες»

Η προσπάθεια της Σταματίνας Τσιμτσιλή και του Δήμου Βερύκιου να «συμμαζέψουν» κάπως την κατάσταση, λέγοντας ότι δεν καταδικάζουν το επιχειρείν και την ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά το ανίκανο κράτος καθώς σε αυτήν την εκπομπή υπάρχει δημοκρατία και καθένας λέει την άποψή του, έκανε ακόμη πιο έξαλλο τον Δημήτρη Κοντομηνά: «Σταματίνα, τι δικαιολογείς; Τα αδικαιολόγητα; Να μιλήσεις λοιπόν εσύ, να σταματήσω εγώ. Αυτή την ντροπή την έφαγα στη μούρη εγώ σήμερα με σας! Με τέτοιους ανθρώπους η Ελλάδα δεν θα πάει μπροστά! Ντράπηκα με αυτά που άκουσα από εσάς! Από ανθρώπους δικούς μας, που είστε μια οικογένεια εδώ μέσα, σας προσέχουμε και λέτε βλακείες. Εχετε τον μισθό σας και λέτε βλακείες. Που θα μεγαλώσει ο αριθμός των μεταναστών και των μουσουλμάνων στην Ελλάδα και σε λίγο θα χάσουμε και τη θρησκεία μας». Αμέσως μετά το επόμενο διαφημιστικό διάλειμμα, η Σταματίνα Τσιμτσιλή διευκρίνισε ότι μίλησε με τον Δημήτρη Κοντομηνά στο τηλέφωνο και η παρεξήγηση λύθηκε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα