Από το «Παρτάλι» στην Κύπρο

Από τη
Μαρία Ανδρέου

Από γεωπόνος και ντετέκτιβ, οικογενειάρχης με δύο παιδιά στην εφηβεία. Ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης επιστρέφει στη μικρή οθόνη, αλλά όχι ως Θανάσης στο «Κάτω Παρτάλι» του Μega. Ως γνωστόν, η σειρά διακόπηκε ξαφνικά και οι ηθοποιοί έμειναν απλήρωτοι, ενώ είχαν υπογράψει για έναν τρίτο κύκλο επεισοδίων, που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός, που δεν έχει δει καμία αμοιβή από το κανάλι της Μεσογείων εδώ και δύο χρόνια, έμεινε ταυτοχρόνως άνεργος για μία ολόκληρη σεζόν, γιατί περίμενε μάταια την έναρξη του σίριαλ που «χτυπούσε» εξηντάρια στην τηλεθέαση.

Ετσι, αποφάσισε φέτος να ταξιδέψει έως την Κύπρο για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί θα ξανασυναντηθεί έπειτα από εννέα χρόνια με τη σεναριογράφο Αννα Χατζησοφιά και την ηθοποιό Καίτη Κωνσταντίνου, με τις οποίες είχε συνεργαστεί στο «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο», και, δεύτερον, γιατί θα δουλέψει και πάλι με τον συνάδελφό του Αρη Σερβετάλη. Η παράσταση «Αχαρνής» ήταν η αιτία για την όμορφη γνωριμία τους. Ο Λεωνίδας θα υποδυθεί τον Χρήστο, έναν γλυκύτατο πατέρα, στη νέα σειρά της Αννας Χατζησοφιά, με τίτλο «Η μαμά λείπει σε ταξίδι για δουλειές», σε σκηνοθεσία Φωτεινής Κοτρώτση.

Η παραγωγή θα προβληθεί στο Mega Κύπρου αλλά και στο Star Channel στην Ελλάδα. Ο ηθοποιός, σύμφωνα με το σενάριο, θα κληθεί να ζήσει μαζί με την πεθερά του (Καίτη Κωνσταντίνου) όταν η σύζυγός του θα μετακομίσει στο εξωτερικό για δουλειά. Μαζί με εκείνη θα πρέπει να τιθασεύσει τη 14χρονη κόρη του, που τρέχει πίσω από κάθε αρσενικό, και να καταλάβει τον 15χρονο γιο του, που είναι ιδιοφυΐα στα μαθήματα.

«Σανίδα σωτηρίας»

Μέσα σε αυτή την τρέλα ο μόνος που μπορεί να τον σώσει είναι ο Μάρκος (Αρης Σερβετάλης), ένας περίεργος τύπος που έχει φιλοσοφήσει τη ζωή και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι πώς θα τον ερωτευθεί η κόρη μιας ιδιόρρυθμης κομμώτριας, που θα την ενσαρκώσει η σκερτσόζα Αβα Γαλανοπούλου. Μόνο και μόνο με τη σύμπραξη Αρη Σερβετάλη και Λεωνίδα Καλφαγιάννη το Star θα εισβάλλει δυναμικά στον χώρο της κωμωδίας.

«Πραγματικά νομίζω ότι αυτό που έγινε με το “Κάτω Παρτάλι” έχει αφήσει έκπληκτο πολύ κόσμο. Τηλεθεατές με πιάνουν στον δρόμο και μου λένε ότι δεν μπορούν να φανταστούν ότι το Mega σταμάτησε μια σειρά που έσπαγε τα κοντέρ της τηλεθέασης. Οταν δε βγήκε στον Τύπο ότι οι ηθοποιοί είμαστε στα δικαστήρια, γιατί δεν έχουμε πληρωθεί ούτε ένα επεισόδιο εδώ και δυο χρόνια, μας έστελναν οι θαυμαστές του σίριαλ δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης» αναφέρει στη «δημοκρατία» ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης.

Και συνεχίζει: «Θεωρώ ότι αυτό που έγινε και προς το πρόσωπο του σεναριογράφου Λευτέρη Παπαπέτρου ήταν ανεπίτρεπτο, καθώς αυτός ο δημιουργός είναι ανεκτίμητος, κεφάλαιο για την ελληνική τηλεόραση. Ο Λευτέρης είναι τόσο σεμνός, καθαρός και γεμάτος αγάπη άνθρωπος που αποφάσισε ότι το “Κάτω Παρτάλι” δεν θα ολοκληρωθεί πουθενά αλλού εκτός του Mega. Μόνο και μόνο για τον Λευτέρη θα έπαιρνα πάλι μέρος στο “Κάτω Παρτάλι” και μάλιστα αφιλοκερδώς, για να τον δω να χαίρεται που θα έβαζε, όπως έπρεπε, το φινάλε στο έργο του. Δεν αξίζει αυτήν τη συμπεριφορά ο Λευτέρης. Στεναχωρήθηκε και ο ίδιος πολύ, καθώς μας έβλεπε εγκλωβισμένους σε μια σειρά που θα άρχιζε -με αποτέλεσμα να έχουμε αρνηθεί άλλες τηλεοπτικές προτάσεις-, κάτι που τελικά δεν έγινε. Δόξα τω Θεώ, είμαστε καλά στην υγεία μας και πάμε δυνατά για άλλες τηλεοπτικές ιστορίες».