Ετοιμη για το άλμα βάθρου

Τα πέντε μετάλλια της ελληνικής αποστολής στη Βραζιλία ίσως είναι πέρα από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των μελών της. Στις 02.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, πάντως, η Κατερίνα Στεφανίδη θα επιχειρήσει να τα αυξήσει σε μισή ντουζίνα, επιβεβαιώνοντας τους ειδικούς που τη θεωρούν φαβορί για το βάθρο στον τελικό του επί κοντώ. 

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στα 4,35 μ., όμως η 26χρονη πρωταθλήτρια, που φέτος έχει χρυσό στο Ευρωπαϊκό Ανοιχτού Στίβου στο Αμστερνταμ και χάλκινο στο Παγκόσμιο Κλειστού στο Πόρτλαντ, αναμένεται να αρχίσει από τα 4,60 μ., έχοντας δηλώσει ότι «τα 4,85 μ. ίσως είναι άλμα για πρώτη ως τέταρτη θέση»... 

Στο μεταξύ, χθες, ο Σκαρβέλης (27ος - 19,37 μ.) αποκλείστηκε από τον τελικό της σφαιροβολίας και ο Λυκούργος Τσάκωνας από τον τελικό των 200 μ., (23ος - 20.63''), σε κούρσα από την οποία αποκλείστηκε και ο Αμερικανός Τζάστιν Γκάτλιν! 

Από τα προημιτελικά των 53 κ. ελευθέρας πάλης αποκλείστηκε η Μαρία Πρεβολαράκη. Τέλος, η Εθνική πόλο επιβλήθηκε 9-7 της Ισπανίας και αύριο (22.30) θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία (13-4 τη Βραζιλία) για τις θέσεις 5-6.