Οι ουρανοί είναι δικοί της

Δεν είναι πολύς καιρός που οι προβληματισμοί εάν το άγχος της παραμονής ταίριαζε στην ΑΕΚ ήταν διαρκώς στο προσκήνιο. Μετά τις πρώτες έξι «στροφές» στον δεύτερο γύρο έδωσαν τη θέση τους σε ένα «τρελό σπριντ», το οποίο δεν αποκλείεται να ανοίξει την πόρτα και των πλέι οφ, ανταμείβοντας τις βαθμολογικές «πτήσεις» της «Ενωσης», η οποία κατακτά -έστω αργά- τους «ουρανούς του πρωταθλήματος», με ήδη περισσότερους βαθμούς στο δεύτερο μισό της Λίγκας. «Ολα τα ματς για μας είναι στη συνέχεια τελικοί» δήλωσε ξεκάθαρα ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης, την ώρα που άπαντες ευχήθηκαν στον Κουτρουμπή για τα γενέθλιά του, αποτυπώνοντας το βελτιωμένο κλίμα στα αποδυτήρια. «Ημουν και είμαι σίγουρος ότι η ΑΕΚ θα μείνει στην κατηγορία. Δεν κάναμε καλό πρώτο γύρο, δεν είχαμε και τύχη, αλλά στον δεύτερο, εκτός από τύχη, παίζουμε και καλό ποδόσφαιρο, γι’ αυτό είμαστε αποτελεσματικοί. Δεν κοιτάω κάτω, κοιτάζω ψηλότερα» δήλωσε ο Γκερέιρο, με τον Παύλο Μητρόπουλο να επιβεβαιώνει: «Παίρνουμε διαφορά από τους διώκτες μας».

 

ΕΝΙΣΧΥΣΗ

 

Στον Παναθηναϊκό ο Φάμπρι άφησε σαφείς αιχμές για την κατάσταση της ομάδας: «Είμαι θλιμμένος. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μία ομάδα με αυτήν την ιστορία φτάνει σε αυτό το παιχνίδι χωρίς να έχει έναν επιθετικό στη διάθεσή της». Κι ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος ζήτησε από τον Φιγκερόα να μείνει και του χρόνου, τα αμυντικά προβλήματα μετά και τον τραυματισμό του Βελάσκες παραμένουν. Γι’ αυτό αποκτήθηκε ο 32χρονος Μεϊτέ, διεθνής με την Ακτή Ελεφαντοστού, με την οποία μετρά 42 εμφανίσεις. Ο Μεϊτέ αγωνίστηκε στις Μαρσέιγ, Μπόλτον, Γουέστ Μπρομ και Ντιζόν. Από το καλοκαίρι είναι ελεύθερος και διατηρείται σε καλή φυσική κατάσταση, αφού μέχρι και σήμερα προπονείται με τις Κάννες.

ΜΕ ΑΕΡΑ ΜΙΤΣΕΛ

Στον Ολυμπιακό ο Μίτσελ είδε τον Κάρολ να γυμνάζεται κανονικά και τον υπολογίζει για το παιχνίδι της Πέμπτης στην Ισπανία με τη Λεβάντε στο Europa League. Η ισπανική ομάδα δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση μετά την εντός έδρας ήττα 2-1 από τη Μάλαγα (βασικός ο Βύντρα) και ο Ισπανός προπονητής των «ερυθρολεύκων» θέλει να πάρει ώθηση η ομάδα από τον «αέρα» της νίκης στην Τρίπολη.

«ΣΑΝ ΣΚΥΛΙΑ»

Την ίδια ώρα, ο πρώην παίκτης της Λεβάντε και νυν της Ακίσασπορ στην Τουρκία Φάνης Γκέκας, μετά τα δύο γκολ του στην κρίσιμη νίκη επί της Μπουγιουκσεχίρ, δήλωσε ότι: «Στην Ελλάδα μεταχειρίζονται τους παίκτες σαν τα σκυλιά». Στο εξωτερικό πάντως διαπρέπουν, όπως ο Κονέ στην Ιταλία, ο οποίος σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, ισοφαρίζοντας για την Μπολόνια στο 1-1 με τη Σιένα. Πλατανιάς – Αρης παίζουν απόψε την παραμονή στην κατηγορία.

Αντώνης Κατσαρός

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα