Ψηλά η σημαία

Οι μέρες κυλούν, αλλά η ελληνική σημαία παραμένει ψηλά στο Ρίο. Πέντε μετάλλια μετρά η χώρα μας στους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες, μετά τις τελευταίες επιτυχίες των Σενικίδη και Μπακοχρήστου.

Ο πρώτος κατέκτησε τα ξημερώματα της Κυριακής το ασημένιο μετάλλιο στη σφαιροβολία F20 με βολή στα 16 μέτρα και 17 εκατοστά. Ο 23χρονος Δημήτρης Σενικίδης βελτίωσε, μάλιστα, δύο φορές το δικό του ρεκόρ Ευρώπης, που ήταν 15,68 μ. από το πανελλήνιο πρωτάθλημα του Ιουλίου. Στον ίδιο τελικό συμμετείχε και ο Στράτος Νικολαΐδης, ο οποίος κατετάγη 4ος με καλύτερη βολή στα 15,69 μ., βελτιώνοντας το προσωπικό ρεκόρ του.

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος, που αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής πήρε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 54 κιλών της άρσης βαρών σε πάγκο σηκώνοντας 162 κιλά, δήλωσε: «Τους τελευταίους μήνες με ταλαιπώρησε ένας σοβαρός τραυματισμός στον καρπό μου. Την τελευταία εβδομάδα έπρεπε να ξεχάσω τον πόνο και να συγκεντρωθώ μόνο στον αγώνα. Εσφιξα τα δόντια και αγωνίστηκα. Δεν θα σταματούσα τον αγώνα όσο κι αν πονούσα. Ηθελα το μετάλλιο για την πατρίδα μου, για μένα και για όσους ήταν δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια».

Ο 33χρονος χάλκινος παραολυμπιονίκης πρόσθεσε για τη μεγάλη επιτυχία του: «Το μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες από όταν ξεκίνησα την προπόνηση ήταν ένα όνειρο. Νιώθω περηφάνια και ικανοποίηση που κατέκτησα το χάλκινο μετάλλιο και ανταμείφθηκαν οι προσπάθειές μου. Δικαιώθηκαν όλοι όσοι πίστεψαν σε μένα και με στήριξαν στην πορεία μου». Υπενθυμίζεται ότι μετάλλια έχουν κατακτήσει οι Θανάσης Κωνσταντινίδης, Μανώλης Στεφανουδάκης, και Δημήτρης Ζησίδης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα