Ελληνες γίγαντες

Οσα χρυσά μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο στις έξι προηγούμενες ημέρες κέρδισε χθες σε λιγότερο από δύο ώρες. Οι Παύλος Μάμαλος στην άρση βαρών με πάγκο και Σε Τζον Φερνάντες στη σφαίρα κατηγορίας F53 ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου, χαρίζοντας στη χώρα το τρίτο και το τέταρτο χρυσό στη διοργάνωση, ενώ η ελληνική αποστολή μετρά πλέον συνολικά 11 μετάλλια! Το χρυσό ήταν το μοναδικό που έλειπε από τη συλλογή του Παύλου Μάμαλου σε Παραολυμπιακούς, αφού το 2008 στο Πεκίνο είχε κατακτήσει το ασημένιο και το 2012 στο Λονδίνο το χάλκινο.

Ο Ελληνας αρσιβαρίστας, όμως, το κέρδισε χθες στην κατηγορία -107 κιλά, σηκώνοντας 238 κιλά στην τρίτη προσπάθειά του, θριαμβεύοντας με νέο παραολυμπιακό ρεκόρ! Ο Αιγύπτιος Μοχάμεντ Αχμέντ κατέκτησε το ασημένιο με 233 κιλά, ενώ ο Ιρανός Αλί Σαντεγκζαντεχσαλμανί με 226 κιλά το χάλκινο. Λίγο αργότερα ο Σε Τζον Φερνάντες με βολή στα 8,44 μ. νίκησε στη σφαίρα F53, αφήνοντας πίσω του τους Σκοτ Σέβεριν (ΗΠΑ) και Ασαντολάχ Αζίμι (Ιράν) με 8,41 μ. και 8,14 μ., αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης ξεκαθάρισε μέσω γραπτής δήλωσης: «Από τους χρυσούς μεταλλιούχους θα προκύψει ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή λήξης. Κι επειδή είμαστε στην ευχάριστη θέση να μην έχουμε μόνο έναν “χρυσό” αθλητή, ο σημαιοφόρος θα προκύψει από κλήρωση μετά το τέλος των Αγώνων».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα