Με… Αρετή στη Eurovision!

Η Κετιμέ είναι ένα από τα φαβορί και ετοιμάζεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα με έναν αμανέΑπό τη
Μαρία Ανδρέου

Στη Λισαβόνα, με αξιώσεις! Η ταλαντούχα Αρετή Κετιμέ είναι ένα από τα φαβορί για την εκπροσώπησή μας στον 63ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2018, στις 12 Μαΐου στην Πορτογαλία. Ο διαγωνισμός της Εurovision θα διεξαχθεί στη Meo Arena, λόγω της νίκης του ταλαντούχου Σαλβαντόρ Σομπράλ, με το τραγούδι «Amar Pelos Dois». Ο διαγωνισμός θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς και έναν τελικό, οι οποίοι θα διεξαχθούν στις 8, 10 και 12 Μαΐου, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τραγουδίστρια πρόκειται να καταθέσει εντός των ημερών την πρότασή της στην ΕΡΤ για τον διαγωνισμό με ένα τραγούδι αμανέ για την προσφυγιά. Η κρατική τηλεόραση έστειλε πριν από λίγο καιρό μια επιστολή σε οκτώ δισκογραφικές εταιρίες, ζητώντας τις προτάσεις τους για τη φετινή Eurovision. Ως βασική προϋπόθεση ζητά τον ελληνικό στίχο και το ελληνικό ηχόχρωμα. Οι προτάσεις των δισκογραφικών στην ΕΡΤ πρέπει να κατατεθούν έως τις 20 Οκτωβρίου, σύμφωνα με επίσημο έγγραφό της.

Με κοινωνικό στίχο

Ετσι, η Αρετή Κετιμέ αναμένεται να δοκιμάσει τις δυνάμεις της με ένα τραγούδι σε παραγωγή και σύνθεση του Δημήτρη Καρρά, που διαθέτει κοινωνικό στίχο και παντρεύει τον αμανέ με τα χάλκινα.

Ο συνθέτης Δημήτρης Καρράς αποκάλυψε το ύφος του τραγουδιού καθώς και τον ρόλο του Πάνου Κατσιμίχα σε αποκλειστικές δηλώσεις στο σάιτ των φίλων της Εurovision «INFE-GREECE»: «Το τραγούδι μας έχει κοινωνικό χαρακτήρα, έχει ελληνικά και βαλκανικά στοιχεία, μπερδεύεται ο αμανές με τα χάλκινα. Είναι μοιρασμένο γενικά με χορωδιακό χαρακτήρα, βαλκανική ενορχήστρωση με ελληνικό ρυθμό και κοινωνικό στίχο. Εκτός από την κρίση και το Μεταναστευτικό, αναφέρεται στην παγκοσμιοποίηση κατά κάποιον τρόπο και στην παγκόσμια ειρήνη αλλά και στους αυλικούς των διαφόρων συντεχνιών.

Ο Πάνος Κατσιμίχας είναι ο πρώτος άνθρωπος που με συμβουλεύει σε κάθε βήμα του τραγουδιού, τον ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό, γιατί οι διαφοροποιήσεις που κάνω βασίζονται και στην καθοδήγησή του, όπως και στην αισθητική του φίλου μου Γιώργου Πούλιου, ενός νέου συνθέτη που έχει φτιάξει μουσικές για μεγάλες παραστάσεις των Δημήτρη Παπαϊωάννου, Κατερίνας Ευαγγελάτου κ.ά.». Η δισκογραφική εταιρία που τους στηρίζει είναι η Spicy.

Σημαντικές (πιθανές) υποψηφιότητες

Στο μεταξύ, ήδη έχει κυκλοφορήσει, πέρα από το όνομα της Αρετής Κετιμέ, και το όνομα της τραγουδίστριας Μαρίνας Σάττι ως πιθανή πρόταση και μάλιστα με τις καλύτερες προδιαγραφές. Η Μαρίνα Σάττι να σημειωθεί ότι έκανε μεγάλη επιτυχία τη φετινή χρονιά με το τραγούδι «Η μάντισσα». Η νεαρή ερμηνεύτρια έχει έθνικ χαρακτηριστικά αλλά και ένα μεγάλο ατού: συνθέτει και γράφει τους στίχους των τραγουδιών της.

Στον ελληνικό τελικό, όμως, της Eurovision λέγεται ότι θα δούμε και άλλους δημοφιλείς τραγουδιστές, όπως η Ελένη Φουρέιρα, η Μαλού και η Τάμτα, καθώς οι δισκογραφικές εταιρίες τους ετοιμάζονται να στείλουν αξιόλογες προτάσεις. Επίσης, και το συγκρότημα Stereo Soul επανέρχεται στον διαγωνισμό της Eurovision με ακόμη μία πρόταση, φιλοδοξώντας αυτή τη φορά να πάρει το εισιτήριο με τη βοήθεια γνωστού dj.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα