Οι κολεγιές με Τούρκους βλάπτουν

Αυτό έλειπε, να μην του απαντούσαν αφού έγινε το μέγα σφάλμα να τον καλέσουνΑπό τον 
Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη*

Αυτά που συνέβησαν με τον Ερντογάν είναι μάθημα πώς δεν πρέπει να γίνεται η εξωτερική πολιτική. Διάβασα και κάτι ευφάνταστες αναλύσεις, πως τάχα ο Τσίπρας τού έστησε παγίδα του «σουλτάνου», πως τον έφερε εδώ για να πει τις επεκτατικές ατάκες του, ώστε να του απαντήσει αυστηρά, και διάφορα άλλα ωραία, που κείνται στο νεκροταφείο των πολιτικών παπατζίδικων διακηρύξεων. Κάπου ανάμεσα στο σκισμένο Μνημόνιο και στον κατώτατο μισθό των 751 ευρώ. Αμα αργήσω, φάτε.

Ο Ερντογάν δεν έπρεπε να έρθει, το είπα. Το έγραψα δυο φορές στη «δημοκρατία», το είπα σε συνεντεύξεις και δηλώσεις προτού έρθει. Διότι με όσα είχαν προηγηθεί ήταν προδιαγραμμένη η βλάβη στα συμφέροντά μας, η ανώμαλη εξέλιξη της επίσκεψης. Διότι αυτά τα ταξίδια έχουν μια καλά προετοιμασμένη ατζέντα.

Δεν έρχεται εδώ ο άλλος για να πλακωθείτε δημοσίως, διότι αυτό ανεβάζει την ένταση σε σημείο βρασμού. Ξέρεις μέσες άκρες τι θα πει κάθε πλευρά και έχει προετοιμάσει το έδαφος ώστε, στη χειρότερη περίπτωση, να υπάρξει ένα ουδέτερο αποτέλεσμα.

Για να καταλάβετε με τι διαθέσεις ερχόταν ο αρχηγός του κράτους-συμμορίας, όταν πλησίασαν το τουρκικό προεδρικό αεροσκάφος, ως είθισται, τα τρία ελληνικά μαχητικά για να το συνοδεύσουν τιμητικά μέσα στον εναέριο χώρο μας, ο Τούρκος πιλότος τούς είπε να φύγουν διότι βρίσκεται σε τουρκικό εναέριο χώρο! Οι Ελληνες πιλότοι, φυσικά, τον έγραψαν εκεί που δεν βλέπει ο ήλιος, αλλά η θρασύτητα του Τούρκου τα λέει όλα. Μάλιστα, οι στρατιωτικοί συντάκτες λένε πως ο Ερντογάν μπήκε μέσα στον ελληνικό εναέριο χώρο με τη συνοδεία δύο τουρκικών μαχητικών, τα οποία, φρονίμως ποιούντα, μόλις εμφανίστηκαν τα τρία ελληνικά μαχητικά, σηκώθηκαν κι έφυγαν άνευ ετέρου.

Την παράνομη συμπεριφορά βέβαια τη συνέχισε για λογαριασμό τους ο πιλότος του Ερντογάν, όμως, αν δεν έφευγαν, θα είχαμε μια ωραία εμπλοκή, μια αερομαχία γύρω από το αεροπλάνο του Ερντογάν. Ο Ερντογάν λοιπόν ήρθε με παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Αυτό τα λέει όλα. Οσα ακολούθησαν ήταν φυσιολογική εξέλιξη.

Οσα του απάντησαν ο Παυλόπουλος και περισσότερο ο Τσίπρας ήταν ορθά. Αυτό έλειπε, να μην του απαντούσαν αφού έγινε το μέγα σφάλμα να τον καλέσουν. Ομως δεν το χρειαζόμαστε. Τα δε περί «σχεδίου» και πώς το γκουβέρνο μας… ξεμπρόστιασε τον ημίτρελο κι αυταρχικό «σουλτάνο» είναι για το Δελφινάριο, αν ο Σεφερλής επέτρεπε στον εαυτό του να παίξει τέτοιας χαμηλής ποιότητας έργο. Για τον Μητσοτάκη δε τι να πω; Πήγε κι είδε τον Ερντογάν και μίλησε για πάνω από 100.000 Ελληνες που «εγκατέλειψαν» την Πόλη υπό δραματικές συνθήκες. Ελα, ρε αρχοντόπουλο! Την «εγκατέλειψαν»; Οι άκαρδοι. Ακόμη κι ο Τσίπρας, μέσα στο λάθος της επίσκεψης, πιο αντρίκεια και καθαρά απάντησε στον αρχιδουλέμπορο. Διωγμός ήταν, κυρ Μητσοτάκη. Διωγμός μέσα από όργιο φόνων, βιασμών, εμπρησμών, λεηλασιών.

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ θα επαναλάβει προς όλους τη θέση της για αυστηρή στάση αποτροπής προς την ισλαμοφασιστική Τουρκία και πως δεν χρειάζονται ρεβεράντζες με τους εχθρούς, μας βλάπτει να τους δίνουμε βήμα να μας απειλούν και να διεκδικούν μέσα στο Προεδρικό μας Μέγαρο. Μην κωλοτρίβεστε με τα μεμέτια, εθνοπατέρες. Μόνο μεγαλύτερο θράσος αποκτούν.

Κι επειδή μαρξίζοντες μνημονιακοί διεθνιστές και Κολωνακιώτες νεοφιλελεύθροι δεν νογάτε, θα σας θυμίσουμε τι λέει το σοφό μας Εθνος, ο λαός που τους πήγε με το γιαταγάνι, την πάλα και το καριοφίλι πίσω στην Ασία: «Θέλεις να έχεις Τούρκο φίλο; Κράτα ένα κομμάτι ξύλο». Κάντε υψηλή διπλωματία με τίποτε Λουξεμβούργιους ή Δανούς. Είναι πιο ακίνδυνο. Με το κράτος-συμμορία κλειδώστε πόρτες και παράθυρα της Πατρίδας και να ξαγρυπνάτε με το χέρι στη σκανδάλη.
Αν τη θεωρείτε Πατρίδα σας. Α, και ελπίζω δεν ξεχάσαμε να ρίξουμε αλάτι πίσω από τον μουσαφίρη καθώς έφευγε…

*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα