Ενδοτικός ιδεασμός στο Σκοπιανό ζητημα

Εμείς λέμε: Αρνηθείτε κάθε συμβιβασμό στο όνομα και αφήστε αυτό το τεχνητό δημιούργημα να ψοφήσει

Aπό τον
Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Εάν η κυβέρνηση παραιτηθεί από το δικαίωμα να είναι ο μόνος κληρονόμος του Μ. Αλεξάνδρου, υπάρχει πιθανότητα να λυθεί το θέμα» είπε πριν από λίγες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Ζάεφ, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, πήρε την πάσα και σχολίασε: «Εγώ εκ μέρους της κυβέρνησης παραιτούμαι από το να θεωρώ τη “Μακεδονία” τον μοναδικό κληρονόμο του Μ. Αλεξάνδρου, που έφθασε στην Ινδία, στην Περσία…»

Τι σημαίνει αυτό, αδέρφια, που, αν δεν είναι προσυμφωνημένο για να πάμε σε σύνθετη ονομασία, να μη σώσει να συνέλθει ο αγαπημένος μας Σόρος από το έμφραγμα; Σημαίνει ότι τα Σκόπια είναι κληρονόμος του Μ. Αλεξάνδρου, αλλά δεν είναι ο μοναδικός. Είμαστε κι εμείς εδώ. Τουτέστιν, Τσίπρας – ΣΥΡΙΖΑ και Ζάεφ – VMRO συμφωνούν ότι αμφότεροι είμαστε κληρονόμοι εξ αδιαθέτου της αρχαιοελληνικής μακεδονικότητας. Να που γίναμε και μπράτιμοι.

Το ότι οι Σλάβοι έφτασαν στα μέρη μας μετά τον 6ο αιώνα μ.Χ. είναι μια λεπτομέρεια που δεν απασχολεί τους ψευτομακεντόνσκι κληρονόμους του Ιβάν Μιχαήλοβ, συνεργάτες του Χίμλερ και των SS, τον Τσίπρα, σύμπασα την Αριστερά που έχει παλαιόθεν χεσμένη τη φωλιά της με κάτι αποφάσεις ολομελειών της Κ.Ε. του ΚΚΕ, με αγκαλίτσες με τους ΣΝΟΦίτες στη χωριστική κομμουνιστική ανταρσία, αλλά ούτε και τους ιδεολογικά χλεμπονιάρηδες νεοφιλελέδες, από μητσοτακέικο και συμβούλους μέχρι τα λερωμένα μπακακάκια του κυρ Σταύρου και του ξεροπόταμού του.

Είπε ο μακαρίτης Μητσοτάκης για το όνομα «ποιος θα το θυμάται σε 10 χρόνια;» κι αυτοί το πιστέψανε, διότι τότε μετράγανε ντράγκα ντρούγκα τα φράγκα από τα δάνεια και την αύξηση της κατανάλωσης, που βάφτιζαν ανάπτυξη. Πού να τρέχεις για εθνικά θέματα, όταν η σαμπάνια παλεύει με το χαβιάρι μέσα σου; Περάσανε 25 χρόνια κι όμως ακόμη το πρόβλημα μπρος στα μούτρα μας είναι. Αυτοί όμως, οι «απόστολοι του μαρασμού», από Αριστερά ως κρατικοδίαιτοι νεοφιλελέδες, θατσερικοί από τα Lidl χωρίς ίχνος του τσαμπουκά της σιδερένιας κυρίας, μυαλό δεν βάλανε.

Δεν ξέρω ποιος νους σκέφτηκε αυτή την πατέντα της «κοινής» εξ αδιαιρέτου κληρονομιάς με τους κατσαπλιάδες του παλαιοναζιστικού VMRO του Μ. Αλεξάνδρου και όλης της Ιστορίας της Μακεδονίας. Είναι, βλέπετε, εξ αδιαθέτου, άνευ διαθήκης, αφού αυτός ο Ελληνας, μορφή που η πιο μεγάλη μυθιστορηματική φαντασία δεν θα μπορούσε να πλάσει, που μάζεψε τον στρατό του μπροστά στον βωμό του Διός στο Δίον και από τη σκιά του Ολύμπου έφτασε νικητής ως το Αφγανιστάν και τις Ινδίες, δεν θα μπορούσε να σκεφτεί τι σάπια φύτρα θα μας κουμαντάριζε έπειτα από περίπου 2.300 χρόνια, ώστε να ξεκαθάριζε με διαθήκη ότι κατέκτησε πλήθος φυλών βαρβάρων αλλά αυτός ήταν τέκνο της Ελλάδας και μαθητής των ομηρικών επών και του Αριστοτέλη κι όλος ο λαός του Ελληνες.
Αν ο νους που το σκέφτηκε είναι ο Νίκος Κοτζιάς, τότε φοβάμαι ότι με αυτό το αεροπλανικό η χώρα θα σκάσει με την πλάτη στο καναβάτσο του ενδοτισμού κι ο ίδιος θα εξασφαλίσει μαζί με τον Τσίπρα θέση σε μια από τις πιο κακόφημες δέλτους της Ιστορίας του Εθνους μας. Δεν γίνεται, υπουργέ μου, να είσαι ακριβός στην Κύπρο και φτηνός στη Μακεδονία. Αποφάσισε.

Στην ίδια σελίδα θα μπει και μια υποσημείωση για τον Μητσοτάκη και την παρέα του, που σιγοντάρουν την πορεία για ονομασία με περιεχόμενο τον όρο Μακεδονία. Το Βόρεια, Νέα, Ανω θα πάει αμέσως για βρούβες, αγαπητή Ντόρα, που εσύ τουλάχιστον έχεις πέντε δράμια μυαλό. Θα μείνει νέτη σκέτη Μακεδονία κι αφού μόνοι μας, διά χειλέων πρωθυπουργού, τους αναγνωρίζουμε συγκληρονόμους της μακεδονικότητας, τότε πλέον και με την άδειά μας θα διεκδικήσουν και τη Νότια, Παλαιά ή Κάτω Μακεδονία. Σε αυτή τη διεκδίκηση μόνοι τους οι Σκοπιανοί δεν μπορούν να πετύχουν τίποτα. Μπορούν όμως σε συνδυασμό με την ισλαμοφασιστική και σοβινιστική Τουρκία που τους σιγοντάρει.

Για πολλοστή φορά βλέπουμε το σέρβις και την ενδοτική στάση της Αριστεράς και των διεθνιστών νεοφιλελεύθερων της πλάκας απέναντι στους ξένους εθνικισμούς και σοβινισμούς. Για τους μεν αριστερούς είναι ιδεολογικά και ιστορικά «γραμμάτια», για δε αμφότερους είναι τρόπος να δείχνουν την υποταγή τους στην πολιτική «ορθότητα» και την ισοπεδωτική παγκοσμιοποίηση. Είναι ένα είδος ενδοτικού ιδεασμού. Ετσι αισθάνονται πιο μοδάτοι, «προοδευτικοί» ή «φιλελεύθεροι» αντιστοίχως.
Εμείς όμως όλοι οι υπόλοιποι, που είμαστε ελεύθεροι, λέμε: Διεκδικήστε τα δικαιώματα των 200.000 Ελλήνων στα Σκόπια, αρνηθείτε κάθε συμβιβασμό στο όνομα και αφήστε αυτό το τεχνητό δημιούργημα να ψοφήσει.

Κι ύστερα ας συνεννοηθούμε με τους γείτονές μας για ό,τι ανήκει στον καθέναν μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει ανήκεστο βλάβη όχι μόνο στην Παιδεία με τους διάφορους Γαβρόγλου και τις ιδεοληψίες τους αλλά και στα εθνικά θέματα, δυστυχώς με «τσιλιαδόρο» το σύστημα Μητσοτάκη. Κι αυτά σίγουρα δεν θα μείνουν ατιμώρητα.

*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
www.neadexia.gr

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα