«Μήνυμα» του Βενιζέλου στη Φώφη!

Δεν πήγε στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής! Απίστευτο: Χειροκροτήθηκε ο Γιώργος, «άνοιγμα» από τον ΜητσοτάκηΣυνέδριο των πολιτικών ζόμπι ξεκίνησε χθες, μια και πολλοί από όσους εμφανίστηκαν στο ΣΕΦ, για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, το μόνο που επιθυμούν είναι τη νεκρανάστασή τους στα πολιτικά πράγματα. Οι μεγάλοι ένοχοι που οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο ήταν παρόντες, χωρίς βέβαια να κρύψουν τα αισθήματά τους ο ένας για τον άλλον. 

Ο απόλυτος βέβαια παραλογισμός ήταν των διορισμένων συνέδρων που καταχειροκρότησαν τον Παπανδρέου (!), την ώρα που η Φώφη έδινε φιλί στον Σημίτη, ο οποίος δεν φάνηκε να συγχωρεί τον διάδοχό του στην ηγεσία του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ.

Τα όσα πάντως εξελίχθηκαν στο συνέδριο αποτελούν ακόμη μία απόδειξη ότι το «νέο» που ευαγγελίζεται το μεταλλαχθέν ΠΑΣΟΚ είναι φτιαγμένο από τα πλέον φθαρμένα και καταστροφικά για τη χώρα υλικά. Και, ως γνωστόν, από τον χώρο δεν λείπουν οι ίντριγκες και οι αλληλοϋπονομεύσεις, που δείχνουν ότι η επόμενη μέρα του νεοϊδρυθέντος Κινήματος Αλλαγής δεν θα είναι καθόλου εύκολη.

Ο Σημίτης αντάλλαξε ψυχρή χειραψία με τον Γιώργο Παπανδρέου, με τον Λουίς Αγιάλα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να κάθεται ανάμεσά τους και ενώ ο κ. Σημίτης μιλούσε επίσης επί ώρα στο αυτί του Σταύρου Θεοδωράκη.

Την ίδια στιγμή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στέλνοντας το δικό του πολιτικό μήνυμα μετά τις τελευταίες διαφοροποιήσεις του στη Βουλή από την ηγεσία του κόμματος, δεν παρέστη στην εναρκτήρια ομιλία της Φώφης Γεννηματά. Μάλιστα, την έλλειψη «εμπιστοσύνης» μεταξύ των συνιστωσών του νέου φορέα παραδέχθηκε η ίδια η κυρία Γεννηματά στην εισήγησή της, λέγοντας ότι «από αύριο όλοι δοκιμάζονται και κρίνονται».

Το δίλημμα

Κατά τα άλλα, η Φώφη Γεννηματά, επαναλαμβάνοντας ρητορικά σχήματα για «ανένδοτο αγώνα» και «αλλαγή», υποστήριξε ότι «το στρατηγικό δίλημμα είναι πρόοδος ή συντήρηση» και πρόσθεσε ότι «προοδευτική διακυβέρνηση δεν είναι η πολιτική του κ. Τσίπρα» και «προοδευτική αλλαγή δεν είναι η παλινόρθωση της Δεξιάς». Παράλληλα, ζήτησε τη «δύναμη για να τσακίσουμε τον κακέκτυπο δικομματισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της Ν.Δ.», αλλά καλώντας ταυτόχρονα από τώρα τα δύο αυτά κόμματα να δηλώσουν αν θα συμπράξουν σε μια επί της ουσίας οικουμενική κυβέρνηση με το κόμμα της μετά τις εκλογές για να επιτευχθούν η «εθνική συνεννόηση» και η «προοδευτική διακυβέρνηση»!

Το δίλημμα, πάντως, με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη Ν.Δ. θα συνεχίσει να ταλανίζει τον χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά Παπανδρέου θα επιδιώξει στις πολιτικές αποφάσεις του συνεδρίου την ονομαστική καταδίκη Καραμανλή και Προβόπουλου για το 2009, θέλοντας μέσω του δεύτερου να χτυπήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το «παρών» έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα τόσο προεκλογικής όσο και μετεκλογικής συνεργασίας στο Κίνημα Αλλαγής.

«Η τριετής λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. έχει μειώσει τη σημασία των ιδεολογικών διαφορών, καθώς αυτό που διακυβεύεται σήμερα είναι η ίδια η ποιότητα της δημοκρατίας μας» είπε και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι «όταν υπονομεύονται η Δικαιοσύνη, οι ανεξάρτητες Αρχές, η κοινοβουλευτική λειτουργία και ο Τύπος, τότε οι παραταξιακές αποχρώσεις θαμπώνουν ενώπιον του γκρίζου που τις απειλεί από κοινού». Χαιρετισμό εκ μέρους της κυβέρνησης απηύθυνε ο Γιάννης Δραγασάκης.

«Κατέβασαν» τον Λεβέντη από το βήμα!

Επεισοδιακή ήταν η ομιλία Λεβέντη, καθώς γιουχαΐστηκε αρκετές φορές από τους συνέδρους και διεκόπη απότομα η ομιλία του, με παρέμβαση του προεδρείου του συνεδρίου. Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων στα όσα πρόλαβε να πει έκανε επικριτικές αναφορές στον Σημίτη, ενώ μίλησε και για τα δάνεια και τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον Τσοχατζόπουλο. «Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε προσβολές, κ. πρόεδρε» είπε ο Γιάννης Κουτσούκος και τον κατέβασε από το βήμα.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα