Θρυλική κούπα

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού σήκωσαν το Τσάλεντζ Καπ μέσα στην ΤουρκίαΑπό τη
Μαρία Τσίχλα

Εθνική υπερηφάνεια, η ελληνική σημαία κυμάτισε στα βάθη της Τουρκίας. Οι αμαζόνες του Ολυμπιακού «άλωσαν» την Προύσα και σήκωσαν τον πρώτο ευρωπαϊκό ελληνικό τίτλο στο βόλεϊ γυναικών. Οι παίκτριες του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς έκαναν απίστευτη ανατροπή, καθώς παρά την ήττα τους με 2-3 στου Ρέντη πήραν τη νίκη με 1-3 (25-23, 20-25, 18-25, 16-25) στον δεύτερο τελικό του Τσάλεντζ Καπ κόντρα στην Μπούρσα και ύψωσαν στον ουρανό της Τουρκίας την ελληνική σημαία.

Οι γηπεδούχες μπήκα με φόρα στο παρκέ, όμως ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είπε την τελευταία κουβέντα. Από τη στιγμή που έκανε το 1-1 στα σετ, δεν ξεκόλλησε το πόδι από το γκάζι και με την ψυχολογία των παικτριών του να είναι στα ύψη, τελείωσε τον αγώνα, χωρίς να χρειαστεί να παίξει χρυσό σετ. Τρομερή εμφάνιση έκανε η Σάσκια Χίπε, με τις Λαμπρούση και Χριστοδούλου να βγάζουν εξαιρετικές άμυνες καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης και την κατάκτηση του τίτλου, ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου, φτιαγμένη για να πρωταγωνιστεί σε δύσκολες έδρες, για να γυρνάει δύσκολες καταστάσεις. Είναι μια σπουδαία στιγμή για την ομάδα και για τα κορίτσια που έδωσαν τα πάντα για αυτή την επιτυχία και τους αξίζει αυτό το τρόπαιο».

Από την άλλη πλευρά, η αντρική ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στη Ραβένα, ηττήθηκε και στην Αθήνα με 1-3 (26-28, 25-23, 20-25, 18-25) και κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Τσάλεντζ Καπ. Στο ΣΕΦ έδωσαν το «παρών» ο Πέδρο Παρτίνς αλλά και αρκετοί αθλητές από τα υπόλοιπα τμήματα των Πειραιωτών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα