«Εις σάρκα μίαν» Ιόνιο Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ!

Ανακοινώθηκε η τρίτη συγχώνευση, που θα γίνει πράξη τον Σεπτέμβριο του 2019, με δύο νέες σχολές και τέσσερα τμήματαΑπό τον 
Αντώνη Τριανταφύλλου

Aκάθεκτο συνεχίζει το υπουργείο Παιδείας το σχέδιο συγχωνεύσεων πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Μετά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής που απορρόφησε τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σειρά παίρνουν το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Τα τμήματα του νέου Ιονίου Πανεπιστημίου και του νέου Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα υποδεχτούν τους πρώτους φοιτητές τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώ όσοι φοιτούν σήμερα καθώς και όσοι θα εισαχθούν φέτος θα ολοκληρώνουν τις σπουδές τους στο πρόγραμμα σπουδών που έχουν από τα ΤΕΙ και, προτού πάρουν το πτυχίο τους, θα δηλώσουν αν θέλουν να πάρουν πτυχίο ΤΕΙ ή αν θέλουν να συνεχίσουν, να πάρουν πτυχίο του πανεπιστημίου.

Μέσα από τη συγχώνευση με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο αποκτά δύο νέες σχολές, ενώ ιδρύονται τέσσερα διεπιστημονικά τμήματα. Ειδικότερα στο νέο ανώτατο ίδρυμα θα δημιουργηθούν επιπλέον η Σχολή Περιβάλλοντος, με έδρα την πόλη της Ζακύνθου, και η Σχολή Οικονομικών Επιστημών, με έδρα την πόλη της Κέρκυρας. Τα τέσσερα διεπιστημονικά τμήματα είναι το Τμήμα Τουρισμού στην Κέρκυρα, το Τμήμα Εθνομουσικολογίας στο Ληξούρι, το Τμήμα Περιβάλλοντος στη Ζάκυνθο και το Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης στη Λευκάδα.

Η Σχολή Περιβάλλοντος περιλαμβάνει το Τμήμα Περιβάλλοντος, με έδρα την πόλη της Ζακύνθου, και το Τμήμα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής, με έδρα την πόλη του Αργοστολίου. Η Σχολή Οικονομικών Επιστημών περιλαμβάνει το νέο Τμήμα Τουρισμού με έδρα την πόλη της Κέρκυρας και το νέο Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης, με έδρα την πόλη της Λευκάδας.

Το Τμήμα Εθνομουσικολογίας, με έδρα την πόλη του Ληξουρίου, είναι το πρώτο με τέτοιο αντικείμενο στην Ελλάδα. Με τα τρία, πλέον, τμήματά της, η Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο σύνολό του αναδεικνύονται σε έναν μείζονα πόλο στον χώρο της Μεσογείου, στο πεδίο των Μουσικών Σπουδών, αξιοποιώντας τη μακραίωνη και ιδιαίτερη παράδοση των Ιονίων Νήσων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα