«Νικήθηκε» η Τζέσυ Παπουτσή

Η γελαστή ηθοποιός «έσβησε» σε ηλικία 62 ετών, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο και νοσηλεία δύο μηνώνH Τζέσυ Παπουτσή, το πιο γελαστό κορίτσι του θεάτρου, «έφυγε» χθες, πρώτη μέρα του Ιουλίου. Η αγαπημένη κωμική ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 62 ετών ύστερα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Η είδηση του θανάτου της συγκλόνισε το πανελλήνιο και τους συναδέλφους της, που επί σειρά δεκαετιών συνεργάστηκαν μαζί της και μόνο γλυκά λόγια είχαν να πουν για εκείνη. Η πρωταγωνίστρια, όπως αναφέρουν πληροφορίες, νοσηλευόταν τους τελευταίους δύο μήνες στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου έδινε σκληρή μάχη.

Το 2011 διαγνώστηκε με όγκο στο κεφάλι (μηνιγγίωμα) και είχε υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση σε κλινική της Σκοτίας, έχοντας στο πλευρό της τον γιο της Γιώργο Καληώρα και τον σύζυγό της Γιάννη Μανιό. Κανείς δεν έμαθε τίποτα, παρά μόνο όταν καιρό μετά το αποκάλυψε η ίδια.

«Οταν μου έτυχε αυτό, έκανα τον σταυρό μου και είπα: “Αν θες, Χριστέ μου, να γυρίσω, να αγκαλιάσω τους ανθρώπους μου, να γυρίσω, αν δεν θες…”. Κι έτσι γύρισα και είμαι μια χαρά. Είναι κάτι που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αυτές είναι δοκιμασίες» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της. Ο θάνατος της μητέρας της το 2014 τη συγκλόνισε, της έκοψε τα φτερά και η Τζέσυ έμεινε να τη μνημονεύει στις προσευχές της. «Σκέψου ότι 17.10 πέθανε στα χέρια μου και 18.00 πήγα και έκανα δύο παραστάσεις με το έργο “Οι φόνισσες”» είχε αποκαλύψει.

Γεσθημανή

Η υγεία της τα τελευταία χρόνια ήταν κλονισμένη. Παρ’ όλα αυτά δεν σταματούσε να γελάει με την καρδιά της και τα τρανταχτά γέλια της αντηχούσαν παντού.
Αυτή ήταν η Γεσθημανή, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα. Εξω καρδιά. Και φιλάνθρωπος. Μεγάλες πράξεις αγάπης που δεν έμαθε ποτέ κανείς. Αγαπητή στη γειτονιά της, τα Κάτω Πατήσια, περνούσε από τα εμπορικά καταστήματα και χαιρετούσε τον κόσμο με τα μικρά τους ονόματα. Η χαρά της ζωής. Απλή και ταπεινή.

Η Τζέσυ Παπουτσή γεννήθηκε στην Αθήνα και είχε δύο αδέλφια, τη Μαρία και τον Τάσο. Η γνωριμία της με τον συνάδελφό της Θάνο Καληώρα έμελλε να εξελιχθεί σε έναν μεγάλο έρωτα. Το ζευγάρι παντρεύτηκε, απέκτησε έναν γιο, τον 36χρονο σήμερα Γιώργο, που εργάζεται στην τηλεόραση ως σκηνοθέτης.

Ο γάμος τους οδηγήθηκε το 1993 στο διαζύγιο και δύο χρόνια μετά μπήκε στη ζωή της ο επίσης ηθοποιός και γνωστός στιχουργός Γιάννης Μανιός. Μακριά από φλας και κάμερες, η Τζέσυ και ο Γιάννης της παντρεύτηκαν στην ελληνική πρεσβεία των Σκοπίων τον Ιούνιο του 2008, με μοναδικούς προσκεκλημένους τον γιο και τη μητέρα της. Κουμπάρα ήταν η γραμματέας της ελληνικής πρεσβείας και καλή φίλη της Μάρθα Ξένου.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχαν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την κηδεία της, ωστόσο η ίδια στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι, όταν πέθαινε, επιθυμούσε να αποτεφρωθεί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα