«Εγκαίνια» έκκληση της Seajets

Ζήτησαν να στηριχθεί η γραμμή από Θεσσαλονίκη προς Κυκλάδες και Κρήτη για να διατηρηθεί στο μέλλονΡεπορτάζ
Μαρία Μαθιοπούλου

Κάλεσμα στους Βορειοελλαδίτες να στηρίξουν το νέο δρομολόγιο που συνδέει εδώ και λίγες ημέρες τη Θεσσαλονίκη με τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ώστε να διατηρηθεί στο μέλλον, απηύθυναν τόσο οι άνθρωποι της ακτοπλοϊκής εταιρίας Seajets, που το εκτελεί, όσο και οι τοπικοί άρχοντες, που βρέθηκαν στα επίσημα εγκαίνια της γραμμής. 

«Η Seajets έρχεται στη Θεσσαλονίκη με το πλοίο “Aqua Blue” και θα είναι δίπλα σας. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο. Εχουμε όλους τους άρχοντες της Μακεδονίας στο πλευρό μας και ελπίζουμε να κερδίσουμε και τον κόσμο» σημείωσε ο πλοιοκτήτης Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ενώ ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Νίκος Καβαλιέρος ζήτησε τη βοήθεια όλων ώστε να καταστεί βιώσιμη η γραμμή και να υπάρχει 12 μήνες τον χρόνο. «Εμείς επενδύουμε στην Ελλάδα την ώρα που άλλες εταιρίες πουλάνε και φεύγουν» τόνισε, αναφερόμενος στην αύξηση του στόλου της Seajets. 

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε πως είναι μια γραμμή την οποία περίμεναν χρόνια οι Θεσσαλονικείς, οι Μακεδόνες, για να συνδεθεί η Θεσσαλονίκη με όλη την υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα και τελικά την Κρήτη. «Θα βοηθήσει όχι μόνο τον τουρισμό, αλλά και τις μεταφορές και το εμπόριο» σημείωσε, υπογραμμίζοντας την προσπάθεια που κατεβλήθη για το δρομολόγιο από την περιφέρεια μέσω του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Κάλεσε δε τον κόσμο να αξιοποιήσει την ευκαιρία που του δίνεται.

Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης τόνισε πως είναι υποχρέωση όλων, του δήμου, της περιφέρειας και της πόλης, να στηρίξουν τη γραμμή, την οποία χαρακτήρισε απολύτως απαραίτητη για την οικονομία της βόρειας Ελλάδας, για το εμπόριο, τον τουρισμό και την επικοινωνία με τα νησιά.

Το πλοίο

Το «Aqua Blue», χωρητικότητας 1.000 ατόμων και 300 οχημάτων, θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, περνώντας από Σκιάθο, Ανδρο, Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη, με τελικό προορισμό το Ηράκλειο. Το πλοίο θα αναχωρεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 17.00. Επίσης, από τις 9 Ιουλίου θα ενώνει με ακόμα ένα δρομολόγιο τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες και συγκεκριμένα τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα