Η υπόθεση Μπεναλά προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση Μακρόν

Μια βαριά σκιά απλώνεται πάνω από το Μέγαρο Ελιζέ και την αψεγάδιαστη έως σήμερα εικόνα του Εμανουέλ Μακρόν……έπειτα από την απόφαση της εισαγγελίας του Παρισιού να ασκήσει δίωξη κατά του πρώην στενού συνεργάτη του, Αλεξάντρ Μπεναλά, για ομαδική βία, παρέμβαση στην άσκηση του καθήκοντος δημοσίων λειτουργών κ.ά.

Ο Γάλλος πρόεδρος βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με την πιο σοβαρή πολιτική κρίση από την ανάδειξή του στο ύπατο γαλλικό κρατικό αξίωμα. Αν και δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί επισήμως για την υπόθεση, ο Μακρόν φαίνεται ότι έχει καταδικάσει τη συμπεριφορά του πρώην σωματοφύλακά του.

Η αντιπολίτευση, ωστόσο, απαιτεί εμφατικά εξηγήσεις από τον πρόεδρο, κάνοντας λόγο για υπόθεση επιπέδου Γουότεργκεϊτ. «Αν ο Μακρόν δεν εξηγηθεί, η υπόθεση Μπεναλά θα γίνει υπόθεση Μακρόν» έγραψε η Μαρίν Λεπέν στο twitter. Πηγή προσκείμενη στη γαλλική προεδρία δήλωσε ότι ο Μακρόν θα μιλήσει «όταν θα κρίνει ότι είναι ωφέλιμο».

Ο πρόεδρος Μακρόν όχι μόνο δεν κατάφερε να εξαργυρώσει πολιτικά τη νίκη των «μπλε» στο Μουντιάλ, αλλά προχώρησε σε… ανασχηματισμό στο πολιτικό του γραφείο, σε μια προσπάθεια να συμμαζέψει τα… ασυμμάζευτα! Ο δε υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ κατέθεσε χθες το πρωί ενώπιον της νομοθετικής επιτροπής της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης. Δήλωσε ότι ενημερώθηκε για το επίμαχο βίντεο την επομένη των γεγονότων και ότι καταδικάζει τις ενέργειες του Μπεναλά, υποστήριξε όμως ότι δεν εξαρτάται από εκείνον να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα