«Αντίο» στον Μάνο Ελευθερίου

Πλήθος κόσμου στην πολιτική κηδεία του, καθώς η σορός του θα σταλεί για αποτέφρωσηΔεν έλειψε κανείς από το στερνό «αντίο» στον Μάνο Ελευθερίου. Συγγενείς, συνεργάτες, φίλοι αλλά και απλός κόσμος «αποχαιρέτησαν» χθες στο Α’ Νεκροταφείο τον σπουδαίο στιχουργό και λογοτέχνη, που άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής από ανακοπή καρδιάς. 

Ο 80χρονος δημιουργός, του οποίου το στιχουργικό έργο έχει ταυτιστεί με τα ωραιότερα μελωδικά κομμάτια της μεταπολεμικής Ελλάδος, αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, ενώ την περασμένη Πέμπτη είχε μπει στο Νοσοκομείο Σωτηρία για μια επέμβαση στον πνεύμονα, από την οποία δεν κατάφερε να βγει νικητής.

Η αδελφή του

Λογοτέχνες, συνθέτες, ερμηνευτές, ηθοποιοί, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου έδωσαν το «παρών» στην πολιτική κηδεία του αξέχαστου δημιουργού, του οποίου επιθυμία ήταν να μην ταφεί αλλά να αποτεφρωθεί.

Τραγική φιγούρα, η αδελφή του Λιλή Ελευθερίου, η οποία έκλαιγε με λυγμούς, μη μπορώντας να πιστέψει ότι ο Μάνος της δεν είναι πια κοντά της. «“Εφυγε” όταν όλα έδειχναν πως είχαν αρχίσει να πηγαίνουν καλά» είπε στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε ο ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας Θανάσης Νιάρχος, ενώ ο καρδιοχειρουργός και προσωπικός γιατρός του εκλιπόντος Σωτήρης Πράπας τόνισε: «Ο Μάνος “έφυγε” γιατί το είχε προγραμματίσει να “φύγει”. Δεν φοβόταν τον θάνατο, αλλά απεχθανόταν την αρρώστια».

Στεφάνια απέστειλαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Μίκης Θεοδωράκης, αλλά και οι οικογένειες των Σταύρου Κουγιουμτζή, Μαριάννας Λάτση και Σπύρου Βραχωρίτη. Το «παρών» στην πολιτική κηδεία του Μάνου Ελευθερίου έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι Σταύρος Ξαρχάκος, Χρήστος Νικολόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Νότης Μαυρουδής, Κώστας Θωμαΐδης, αλλά και οι λογοτέχνες Τίτος Πατρίκιος, Γιώργος Χουλιάρας, Στρατής Πασχάλης, Αχιλλέας Κυριακίδης, Ιωάννα Καρυστιάνη, Κώστας Ακρίβος, Στέλιος Μάινας, Γιώργος Κιμούλης. Από τον πολιτικό κόσμο το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Στρατής, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, οι πρώην υπουργοί Αριστείδης Μπαλτάς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Κώστας Λαλιώτης και Γιώργος Λιάνης και ο βουλευτής
Σπύρος Λυκούδης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα