Τραμπ: Απειλεί με «παύση» λειτουργίας της κυβέρνησης

Είναι έτοιμος να κλείσει τις δημόσιες υπηρεσίες αν δεν υπερψηφίσουν οι Δημοκρατικοί τη συνοριακή ασφάλειαΑπό τη
Νεκταρία Καρακώστα

Με ρολά στη λειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αν οι Δημοκρατικοί δεν ψηφίσουν το επίμαχο νομοσχέδιο για την ασφάλεια των συνόρων, το οποίο περιλαμβάνει νέα μέτρα για τον περιορισμό της μετανάστευσης αλλά και την πρόβλεψη χρηματοδότησης για την ανέγερση του περιβόητου τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, απειλεί -για ακόμη μία φορά- ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Είμαι πρόθυμος να επιτρέψω την παύση λειτουργίας της κυβέρνησης, αν οι Δημοκρατικοί δεν μας δώσουν τις απαραίτητες ψήφους για τη συνοριακή ασφάλεια, η οποία περιλαμβάνει και το τείχος!» έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter o Αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας: «Πρέπει να ξεφορτωθούμε τη λοταρία και τελικά να πάμε σε ένα σύστημα μετανάστευσης που θα βασίζεται στις ΑΞΙΕΣ! Χρειαζόμαστε τους καλύτερους ανθρώπους να έρχονται στη χώρα μας».

Ενδιάμεσες εκλογές

Οι Ρεπουμπλικάνοι τρέμουν στην ιδέα μιας τέτοιας εξέλιξης, την οποία θα χρεωθεί το κόμμα τους, καθώς εκτιμούν ότι θα τους στοιχίσει πολλές ψήφους στις -ιδιαίτερα κρίσιμες- ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου. Το Μεταναστευτικό υπήρξε ένα από τα βασικά θέματα και στη συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ και ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε. Ο Τραμπ επαίνεσε τους «σκληρούς» χειρισμούς Κόντε στη μεταναστευτική κρίση και τόνισε ότι «και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ιταλίας σε θέματα μετανάστευσης». 

Εκτός από τη σύμπνοια στο Μεταναστευτικό, οι δύο άνδρες βλέπουν με καλό μάτι τη βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία, ενώ μοιράζονται τις ίδιες επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά το ελεύθερο εμπόριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι επί ημερών Κόντε δεν επικυρώθηκε η CETA, η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Ε.Ε. – Καναδά, κάτι που έχει κάνει και ο Τραμπ με πολλές διεθνείς συμφωνίες, τις οποίες επίσης δεν έχει επικυρώσει. Παρά την ταύτιση απόψεων με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο Κόντε έφτασε, ωστόσο, στην Ουάσινγκτον με ακόμη δύο στόχους: να προστατεύσει τις ιταλικές αυτοκινητοβιομηχανίες από τους αμερικανικούς δασμούς και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ιταλικών εταιριών στο Ιράν, όπου οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις. Αλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η μάχη κατά της τρομοκρατίας, η ασφάλεια και η σταθερότητα στη Λιβύη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα