Κοντσέρτο με Στραντιβάριους στα «Θεομητορικά» της Υδρας

Ο βιολοντσελίστας Πάμπλο Φεράντεζ θα παίξει στη φιλανθρωπική εκδήλωση με το τσέλο Lord Aylesford του 1696Θεσμός έχει γίνει πλέον στην Υδρα κάθε καλοκαίρι η ετήσια διοργάνωση της φιλανθρωπικής εκδήλωσης κλασικής μουσικής που αποτελεί μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων «Θεομητορικά» και γίνεται με σκοπό τα έσοδα να αποδοθούν στο νοσοκομείο του νησιού. Φέτος η διοργάνωση, η οποία γίνεται για ένατη χρονιά, θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στις 9 το βράδυ, στον αύλειο χώρο της μητρόπολης του νησιού.

Οπως κάθε καλοκαίρι, το πρόγραμμα της βραδιάς κρύβει μια έκπληξη για τους φιλότεχνους. Φέτος, λοιπόν, στη χώρα μας, και συγκεκριμένα στην Υδρα, θα βρεθεί ο διεθνούς φήμης βιολοντσελίστας Πάμπλο Φεράντεζ, ο οποίος θα παίξει με ένα σπάνιο τσέλο Στραντιβάριους, το οποίο ονομάζεται Lord Aylesford και είναι ένα από τα παλαιότερα στον κόσμο, καθώς κατασκευάστηκε το 1696.

Αξίζει να αναφερθεί πως το σπάνιο μουσικό όργανο είχε παίξει ο διάσημος Ρώσος τσελίστας Γρεγκόρ Πιατριγκόρσκι. Μάλιστα, ο Πάμπλο Φεράντεζ δεν θα μπορούσε να πάρει μόνος του την απόφαση να χρησιμοποιήσει το Στραντιβάριους, αλλά επελέγη από μία επιτροπή διάσημων μουσικών και μουσικολόγων. Παράλληλα, το τσέλο που θα παίξει ο καταξιωμένος Ισπανός βιολοντσελίστας, ο οποίος φέτος εμφανίστηκε και στο Μέγαρο Μουσικής, είναι το τρίτο κατά σειρά Στραντιβάριους που παρουσιάζεται στην Υδρα, αφού στις εκδηλώσεις που έγιναν τα δύο περασμένα καλοκαίρια ο Λεωνίδας Καβάκος το 2016 και ο In Mo Yang το 2017 έδωσαν επίσης παραστάσεις με όργανα Στραντιβάριους.

Στη φετινή εκδήλωση μία μικρή ορχήστρα δωματίου, με πρώτο βιολί τον Γιάννη Γεωργιάδη και με εξαιρετικούς μουσικούς, θα συνοδεύσει τον Ισπανό τσελίστα, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έχει λάβει πρώτο βραβείο στον 15o διεθνή διαγωνισμό Tchaikovsky που διοργανώθηκε το 2015.

Εξαιρετικό είναι και το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο διάσημος τσελίστας σε συνεργασία με την ορχήστρα. Συγκεκριμένα, θα ακουστούν:
• το Concerto Grosso for strings «Palladio» (Allegretto) του Καρλ Τζένκινς,
• το Adagio in G Minor του Τομάζο Αλμπινόνι,
• το Violin Concerto No. 1 in A Minor του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ (με σολίστ τον Γιάννη Γεωργιάδη) και
• το Cello Concerto in C Minor του Γιόζεφ Χάιντν (σολίστ ο Πάμπλο Φεράντεζ).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα