Παλικάρια! Παγκόσμιοι πρωταθλητές στο πόλο οι έφηβοι

Στην κορυφή του κόσμου η Εθνική Εφήβων στο πόλο μετά τη νίκη της με 9-8 επί της πανίσχυρης ΙσπανίαςH κορυφή του κόσμου είναι γαλανόλευκη! Η Εθνική ομάδα πόλο των Εφήβων έγραψε ιστορία, καθώς επικράτησε ύστερα από συγκλονιστικό παιχνίδι με 9-8 της Ισπανίας στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (στο Σομπατέλι της Ουγγαρίας) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, αποδεικνύοντας ότι το μέλλον του ελληνικού πόλο είναι λαμπρό! Η συγκεκριμένη επιτυχία ήρθε να προστεθεί στις υπάρχουσες, καθώς πριν από έναν χρόνο στο Παγκόσμιο της Κροατίας οι Νέοι είχαν κι αυτοί κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, ενώ τον προηγούμενο μήνα η Εθνική Γυναικών ανέβηκε στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. 

Οι παίκτες του Δημήτρη Κραβαρίτη είχαν δείξει σε όλη τη διοργάνωση ότι ήταν το μεγάλο φαβορί και μπήκαν στον τελικό κόντρα στους Ισπανούς με μοναδικό στόχο να πάρουν το τρόπαιο. Από την πρώτη στιγμή του αγώνα οι Ελληνες διεθνείς έπαιξαν πόλο κυριαρχίας, χωρίς να αφήσουν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους (4-7 στο ημίχρονο).

Κυρίαρχοι

Οι Ισπανοί προσπάθησαν να μπουν στον αγώνα λίγο πριν από το φινάλε, όταν μείωσαν το σκορ σε 9-8. Οι παίκτες της Εθνικής μας έμειναν συγκεντρωμένοι, έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και σε συνδυασμό με τις καλές αποκρούσεις του Πιοβάν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και να σκαρφαλώσουν στην κορυφή του κόσμου. Πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά αναδείχθηκε ο Ελληνας διεθνής Νικόλαος Παπανικολάου. Την τρίτη θέση κατέκτησε η οικοδέσποινα Ουγγαρία, που νίκησε στον μικρό τελικό με 14-13 τη Σερβία.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές δέχτηκαν συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Πανηγύρισαν με όλη την ψυχή τους κατά τη διάρκεια της απονομής του τροπαίου και έψαλαν όλοι μαζί τον εθνικό ύμνο.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-4, 3-2, 1-0
Ισπανία: Σαναούγια 6, Μπερτάν 1, Ετσεβαρία 1.
Ελλάδα: Πιοβάν, Αλαμάνος, Χαλυβόπουλος Α. 1, Καλογερόπουλος 3, Κουρούβανης 1, Κεχαλάρης, Μπράιμε 1, Γραμματικός 1, Χαλυβόπουλος Ιπ., Πάτερος, Παπανικολάου 1, Δήμου 1, Μανθογιάννης.
Ισπανία: Γκαρσία, Σαναούγια 6, Ασένσιο, Πριέτο, Λινάρες, Κολόμα, Μπερτάν 1, Ετσεβαρία 1, Μόντας, Φριογκόλα, Αλέγκρε, Αλκόν, Αγκίρε.

Μαρία Τσίχλα

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα