Υπόκλιση σε τέσσερις μεγάλους

Αρχή στις 8 Σεπτεμβρίου με τη βραδιά-αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο, στο Ηρώδειο, με Γαλάνη, Δεληβοριά, ΝέγκαΑπό τη
Γιώτα Βαζούρα

Οι δύο πρώτοι μήνες του φθινοπώρου δεν έχουν μόνο χορό και πολύ θέατρο αλλά και πολλές μουσικές παραστάσεις, και δη αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς. Η αρχή των αφιερωμάτων θα γίνει με τη συναυλία που θα δώσει στις 8 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης τιμώντας το έργο του Μάνου Λοΐζου, με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη γέννησή του. Για τον λόγο αυτόν η ΚΟΘ συμπράττει με τη Δήμητρα Γαλάνη, τον Φοίβο Δεληβοριά αλλά και τη Γιώτα Νέγκα, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν γνωστά τραγούδια του σπουδαίου δημιουργού σε συμφωνικές διασκευές, αναζητώντας εκλεκτικές συγγένειες με κλασικούς συνθέτες μέσα από νέες, ανατρεπτικές ενορχηστρώσεις.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα η συμφωνική σουίτα Loizos Recomposed του Αντώνη Σουσάμογλου, βασισμένη σε μουσικά θέματα του τιμώμενου συνθέτη.

• Στις 10 Σεπτεμβρίου πάλι, στο Θέατρο Βράχων, θα πραγματοποιηθεί ένα ξεχωριστό μελωδικό αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα, υπό τον τίτλο «Για πάντα εδώ». Οι Γιάννης Κότσιρας, Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης, Μπάμπης Στόκας αλλά και ο Βασίλης Σκουλάς θα ερμηνεύσουν αγαπημένα κομμάτια του σπουδαίου Κύπριου δημιουργού, που έφυγε από τη ζωή το 2008.

• Σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατό της οι φίλοι της Αρλέτας θα συναντηθούν στο Ηρώδειο όχι «σε μια κοινότοπη βραδιά μνήμης», όπως λένε χαρακτηριστικά, «αλλά σε μια βραδιά που θα νιώσουν από κοντά τη ζεστασιά της φωνής και της κιθάρας της». Καλλιτέχνες της γενιάς της, που συμπορεύθηκαν παράλληλα ή δίπλα της, οικείοι και φίλοι αλλά και τραγουδιστές που εμπνεύστηκαν από το έργο της στις 27 Σεπτεμβρίου θα συγκεντρωθούν στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού για να μας παρουσιάσουν τις καλύτερες μουσικές της στιγμές.

• Τέλος, στις 2 Οκτωβρίου όσοι βρεθούν πάλι στον ίδιο χώρο θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν όλες τις μεγάλες επιτυχίες του Δημήτρη Μητροπάνου από τα χείλη των Φοίβου Δεληβοριά, Ελεωνόρας Ζουγανέλη, Γιάννη Κότσιρα, Κώστα Μακεδόνα, Κωστή Μαραβέγια, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Πάνου Μουζουράκη, Δημήτρη Μπάση, Γιώτας Νέγκα, Μίλτου Πασχαλίδη. Στο αφιέρωμα, του οποίου τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί, συμμετέχουν ακόμη οι Χάρις Αλεξίου, Στέφανος Κορκολής, Λάκης Παπαδόπουλος και Φωτεινή Βελεσιώτου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα