Πέθανε ο διάσημος συγγραφέας Νιλ Σάιμον

Εργα του ανέβαιναν στο ΜπρόντγουεϊΣε ηλικία 91 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος Νιλ Σάιμον (φωτό). Σύμφωνα με τον επί πολλά χρόνια φίλο του Μπιλ Εβανς, ο διάσημος συγγραφέας απεβίωσε νωρίς το πρωί της Κυριακής σε νοσοκομείο του Μανχάταν, ύστερα από επιπλοκές που του προκάλεσε η πνευμονία.

Πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους και δημοφιλέστερους συγγραφείς του Μπρόντγουεϊ, που συνδύαζε χιούμορ, δράμα και ενδοσκόπηση σε έργα όπως «Ξυπόλυτοι στο πάρκο», «Ενα παράξενο ζευγάρι», «Το κορίτσι του αποχαιρετισμού», «Lost in Yonkers», που τιμήθηκε με το Βραβείο Πούλιτζερ καλύτερου δραματικού θεατρικού έργου, και πλήθος άλλα, πολλά από τα οποία έγιναν ταινίες. Κάθε σεζόν ένα νέο έργο του πετυχημένου συγγραφέα ανέβαινε στο Μπρόντγουεϊ από το 1960 και μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90, μετρώντας πάνω από 40 έργα που αγαπήθηκαν και άλλα ήταν αστεία, άλλα είχαν έντονα συγκινητικά στοιχεία και ήταν εξαιρετικά δημοφιλή.

Ο Νιλ Σάιμον βραβεύτηκε με τέσσερα βραβεία Tony, με ένα Πούλιτζερ και με το βραβείο «Mark Twain». Επίσης, είχε τιμηθεί με το βραβείο του Kennedy Center το 1995 από τον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον για τη συμβολή του στις τέχνες και τη λαϊκή κουλτούρα του 20ού αιώνα.
Οπως είχε πει ο τότε πρόεδρος της Αμερικής στην απονομή του βραβείου: «Προκαλεί εμάς και τον εαυτό του ποτέ να μην παίρνουμε τους εαυτούς μας πολύ στα σοβαρά. Ευχαριστούμε για το σπίρτο και τη σοφία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα